Δήμος Τρικκαίων

Μέχρι τα Χριστούγεννα ξανανοίγει το ιστορικό "Φρούριο"!

22 Σεπτεμβρίου 2016
Νέα αρχή μέχρι το τέλος του χρόνου στο «Φρούριο»! Το σήμα κατατεθέν της πόλης των Τρικάλων θα λειτουργήσει τον Δεκέμβριο του 2016, προκειμένου να αποτελέσει ξανά το σημείο ενδιαφέροντος για όλους, τρικαλινούς και επισκέπτες.

Το σχετικό χρονοδιάγραμμα μεταφέρθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Τρικκαίων από την ομάδα που μετά τη δημοπρασία, ανέλαβε να επαναλειτουργήσει το «Φρούριο» ο κ. Βαγγέλης Καπερώνης, ο κ. Στέλιος Ζαρούλιας και ο κ. Χρ. Λαγόπουλος, υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση, τόνισαν στον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου ότι έχει σημασία να δοθεί νέα πνοή στο ιστορικό αυτό σημείο.
Από σήμερα, μάλιστα, ξεκινούν όλες τις απαραίτητες εργασίες, καθώς ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός υπάρχουν: απέμενε μόνο η υπογραφή της σύμβασης, προκειμένου τα συνεργεία να μπουν στον χώρο και να ξεκινήσουν εργασίες.
Οι εργασίες αυτές, αφορούν στη δημιουργία ενός μοντέρνου χώρου καφέ, μπαρ και εστιατορίου, με προσεγμένη κουζίνα, με χώρο για εκδηλώσεις και συνέδρια, αλλά και με παιδότοπο. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ιστορικότητα του χώρου και στο φυσικό περιβάλλον. Σήμερα μάλιστα, έγιναν επιθεωρήσεις και συζητήσεις με τους υπεύθυνους, για τα δύο αυτά σκέλη του «Φρουρίου» και πώς θα αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο.
Ο κ. Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι ο Δήμος Τρικκαίων επέλεξε να προχωρήσει σε ενέργειες για να λειτουργήσει το κόσμημα της πόλης, με βάση το συμφέρον των πολιτών. Τόνισε, δε, ότι αυτό το ιστορικό κτήριο, μαζί με το Βυζαντινό Κάστρο, είναι σημεία με τη μέγιστη επισκεψιμότητα. Και για τον λόγο αυτόν, πλέον, θα αποτελούν ξανά σημεία αναφοράς.
Σημειώνεται τέλος, ότι ο Δήμαρχος παρέδωσε στους επενδυτές και μια φωτοτυπία παλαιού, πρωτότυπου σχεδίου του χώρου, βάσει του οποίου λειτούργησε μέχρι πρότινος.

 

Από το γραφείο Τύπου