Δήμος Τρικκαίων

Μέχρι το 2021 ταξί χωρίς οδηγό στους δρόμους του Λονδίνου

29 Οκτωβρίου 2018
Από την εταιρεία ιδιωτικών μεταφορών Addison Lee 

Η εταιρεία ιδιωτικών μεταφορών Addison Lee ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη υπηρεσίας χωρίς οδηγό στο Λονδίνο μέχρι το 2021 σε συνεργασία με την Oxbotica, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού για αυτόνομα οχήματα.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι η Oxbotica, η οποία δημιουργήθηκε το 2014 με την υποστήριξη τουInnovate UK, από το Τμήμα Μηχανικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, θα ξεκινήσει χαρτογράφηση 3D περισσότερων από 250.000 μιλίων δρόμων μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα τον επόμενο μήνα. Η Oxbotica ήταν η πρώτη εταιρεία που έτρεξε δοκιμές με αυτόνομα οχήματα στους βρετανικούς δρόμους το 2016, ένα γεγονός το οποίο έκανε την Addison Lee να συνεργαστεί με την εταιρεία, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας ταξί Andy Boland.

«Η αυτόνομη τεχνολογία κατέχει το κλειδί για πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στις μεταφορές», είπε. «Παρέχοντας υπηρεσίες κοινής χρήσης, μπορούμε να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης, του ελεύθερου χώρου που χρησιμοποιείται για τη στάθμευση και τη βελτίωση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος μέσω οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων», πρόσθεσε.

Η Addison Lee δήλωσε ότι ο τομέας των υπηρεσιών ιδιωτικών μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπεται να ανέλθει σε περίπου 28 δις στερλίνες μέχρι το 2035 και εξετάζει επίσης την επέκταση της παροχής εταιρικών λεωφορείων καθώς και υπηρεσιών με βάση το αεροδρόμιο και την πανεπιστημιούπολη. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία ανακοίνωσε μια «ψηφιακή παγκόσμια υπηρεσία» που θα επέτρεπε στους επιβάτες να κάνουν κράτηση ταξί σε 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο μέσω της εφαρμογής ή μέσω web.

ΠΗΓΗ