Δήμος Τρικκαίων

Μεγάλα αθλητικά έργα στον Δήμο Τρικκαίων

11 Νοεμβρίου 2016
Σύγχρονο ανακατασκευασμένο Κολυμβητήριο στα Τρίκαλα - Ξεκίνησαν οι εργασίες και στο βοηθητικό γήπεδο, μετά την εκταμίευση χρημάτων από το υπουργείο Πολιτισμού

Με ικανοποίηση και ευχαριστίες ο Δήμος Τρικκαίων υποδέχθηκε την ανακοίνωση για την εκταμίευση χρημάτων για δύο σημαντικά αθλητικά έργα. Ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού (και νυν υπουργός Δικαιοσύνης) κ. Σταύρος Κοντονής είχε γίνει δέκτης όλων των παρεμβάσεων του Δήμου Τρικκαίων για το βοηθητικό γήπεδο και για το Κολυμβητήριο.
Όπως έγινε γνωστό από τη ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ, για το μεν πρώτο, εκταμιεύονται 40.000 ευρώ, για το δε Κολυμβητήριο, 50.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, εγγράφεται συνολικό κονδύλι 393.535,39 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου με την απορρόφηση της πρώτης εκταμίευσης.
Αυτό σημαίνει ότι ο αθλητισμός στα Τρίκαλα, μετά τις συνεχείς προσπάθειες του Δήμου Τρικκαίων, αποκτά πιο στέρεες και σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις.
Κάτι που επεσήμανε και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ευχαριστώντας, τόσο τον κ. Κοντονή, όσο και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κ.κ. Παπαδόπουλο, Δριτσέλη, Σιμορέλη. Ειδικά το Κολυμβητήριο, ουσιαστικά θα παραδοθεί πλήρως ανακατασκευασμένο, σύγχρονο και βάσει των απαραίτητων προδιαγραφών. Μετά από 40 χρόνια περίπου, ο Δήμος Τρικκαίων θα μπορεί να διαθέτει ασφαλή χώρο για την άθληση μελών των ομάδων, φοιτητές της ΣΕΦΑΑ, σπουδαστές της ΣΜΥ, πολίτες. Η προσπάθεια του Δήμου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και πλέον, μετά την εκπόνηση μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία και με συνεχή προσπάθεια, ένα μεγάλο έργο αθλητικού ενδιαφέροντος παίρνει τον δρόμο της κατασκευής.

Στο βοηθητικό

Στο βοηθητικό του σταδίου, όπου ήδη εγκαταστάθηκε ο εργολάβος, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και εργασίες εγκατάστασης φυσικού χλοοτάπητα. Οι πρώτες αφορούν σε τοποθέτηση προβολέων στους υπάρχοντες πυλώνες, με συνολική ισχύς φωτισμού για κάθε πυλώνα τα 1600 Watt. Οπου χρειαστεί, θα γίνει αντικατάσταση καλωδιώσεων και άλλων απαραίτητων υλικών, ενώ όπου χρειαστεί, θα διανοιγούν και χαντάκια για τοποθέτηση καλωδίων.
Ως προς τον χλοοτάπητα, θα τοποθετηθεί κηπευτικό χώμα και θα γίνει ανάλυση εδάφους, ώστε να καθορισθούν τα κατάλληλα βελτιωτικά εδάφους. Μετά τη διαμόρφωση του υποστρώματος και το φρεζάρισμα, θα απομακρυνθεί το περιττό χώμα και θα εγκατασταθεί ο φυσικός χλοοτάπητας. Ολες οι εργασίες θα γίνουν με βάση τις οδηγίες και την παρακολούθηση των υπηρεσιών.

Στο Κολυμβητήριο

Θα γίνουν εργασίες στον αγωνιστικό χώρο, στους βοηθητικούς χώρους, για πρόσβαση ΑμεΑ κ.α.
Α. Στον αγωνιστικό χώρο θα εκτελεστούν εργασίες, όπως:

 • Τοποθέτηση νέων υαλοστασίων αλουμινίου, αντικατάσταση όλων των υαλοπινάκων, αντικατάσταση των μεταλλικών στοιχείων και των διαφώτιστων φύλλων επιστέγασης με πάνελ πολυουρεθάνης
 • Κατασκευή δεξαμενής εξισορρόπησης από οπλισμένο σκυρόδεμα, αναμόρφωση των δικτύων ανακυκλοφορίας του κολυμβητηρίου και σύνδεσή τους με τη δεξαμενή
 • Αντικατάσταση των βατήρων εκκίνησης με νέους, νέας τεχνολογίας – προμήθεια συστήματος εκκίνησης ύπτιου
 • Μερική αντικατάσταση των αντικυματικών δίσκων διαδρομών και των πλωτήρων διαδρόμων. Πλήρης αντικατάσταση μίας αντικυματικής διαδρομής.
 • Αντικατάσταση σκαλών για την κάθοδο στην κολυμβητική δεξαμενή
 • Διαχωρισμός της κολυμβητικής δεξαμενής από τις κερκίδες για λόγους ασφαλείας

 

Β. Στους υποστηρικτικούς – βοηθητικούς χώρους θα γίνουν εργασίες, όπως:

 • Δημιουργία εισόδου τύπου reception για την καταγραφή και έλεγχο των εισερχόμενων πολιτών.
 • Επίστρωση νέων πλακιδίων δαπέδου στα αποδυτήρια
 • Επένδυση τοίχου με νέα πλακίδια, αντικατάσταση θυρών αποδυτηρίων με πόρτες από panel αλουμινίου
 • Κατασκευή ξύλινων ερμαρίων και πάγκων από αλουμίνιο στους χώρους ένδυσης και απόδυσης
 • Αντικατάσταση ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων στους χώρους των wc γυναικών και ανδρών
 • Επιχρίσματα όπου απαιτηθεί, ελαιοχρωματισμοί σιδηρών επιφανειών, χρωματισμοί εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας.

Γ. Όσον αφορά την προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ

 • Δημιουργία τουαλέτας κατάλληλα διαμορφωμένης και με τον απαραίτητο εξοπλισμό για κάθε κατηγορία χρηστών συμπεριλαμβανομένων και των εμποδιζόμενων ατόμων σε αποδυτήρια γυναικών και ανδρών.
 • Στους χώρους λουτρού δημιουργία ντουζ για ΑΜΕΑ και με τον απαραίτητο εξοπλισμό σε αποδυτήρια γυναικών και ανδρών.
 • Προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού αναβατορίου πισίνας για ΑΜΕΑ

 

Δ.  Στις λοιπές ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες συμπεριλαμβάνονται:

 1. Ανακατασκευή δικτύου σωληνώσεων των λεβήτων θέρμανσης
 2. Κατασκευή νέων συλλεκτών θέρμανσης
 3. Συντήρηση πλακοειδούς εναλλάκτη για την θέρμανση του νερού της εσωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής
 4. Αντικατάσταση του θερμαντήρα, εγκατάσταση συσκευής αποσκλήρυνσης του Ζ.Ν.Χ., κατασκευή δικτύου ανακυκλοφορίας στο δίκτυο Ζ.Ν.Χ. θερμομόνωση δικτύων Ζ.Ν.Χ. και δικτύων θέρμανσης
 5. Εγκατάσταση δικτύου ανακυκλοφορίας των επιφανειακών νερών της εξωτερικής πισίνας
 6. Συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων
 7. Αντικατάσταση υπαρχόντων προβολέων με προβολείς νέας τεχνολογίας LED
 8.  Σύστημα ηλεκτρόλυσης άλατος
 9. Συντήρηση και αποκατάσταση της λειτουργίας των σημείων απολύμανσης των ποδιών
 10. Ανακατασκευή γενικού ηλεκτρικού πίνακα παροχής, προμήθεια και εγκατάσταση νέων κυκλοφορητών νερού και αποξήλωσης των παλιών.

Με το πέρας των εργασιών, τόσο το βοηθητικό γήπεδο (που θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα) όσο και το κολυμβητήριο, παραδίδονται στους τρικαλινούς για χρήση. Ο αθλητισμός στα Τρίκαλα ενισχύεται με εγκαταστάσεις σύγχρονες και ασφαλείς.

 

Από το γραφείο Τύπου