Δήμος Τρικκαίων

Μεγάλο ενδιαφέρον για δράσεις ενάντια στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

2 Νοεμβρίου 2018
Ο Δήμος Τρικκαίων στηρίζει τις δράσεις της πρωτοβουλάις ΕΝΑ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ

Πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον των τρικαλινών για το μείζον θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, οι πολίτες ενημερώθηκαν για το σημαντικό αυτό πρόβλημα. Ομιλήτρια ήταν η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της εκστρατείας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα.
Την κ. Ράπτη προλόγισε η αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Σοφία Αλεστά, ενώ θέματα ανέπτυξε και ο διοικητής του τμήματος Ασφαλείας της ΑΔ Τρικάλων κ. Δημ. Μήτραινας. Στην ομιλία της η βουλευτίνα αναφέρθηκε στα όσα αφορούν στο σημαντικό αυτό θέμα και στις δραστηριότητες της εκστρατείας, με βάση την υπάρχουσα κατάσταση.
Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι βασικός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ασφαλείας από δύο άτομα. Ένα μέσα στο σπίτι, στο οποίο θα μπορεί να απευθυνθεί το παιδί αν αντιμετωπίσει προβλήματα έξω από αυτό και ένα έξω από το σπίτι για την αντίθετη περίπτωση.

Από το γραφείο Τύπου