Δήμος Τρικκαίων

"Μεγαλώνει" η βόλτα μας στον Ληθαίο

2 Απριλίου 2017
Μια νέα διαδρομή στον Ληθαίο ποταμό προσφέρουν πλέον ο Δήμος Τρικκαίων και οι τρικαλινοί. Η συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου, εθελοντών, φορέων, οργανώσεων και πολιτών, οδήγησε στο «άνοιγμα» της νέας διαδρομής, πίσω από το Μουσείο Τσιτσάνη. Με αφορμή την ημέρα Let’s Do It Greece, τα Τρίκαλα από σήμερα, Κυριακή 2 Απριλίου, διαθέτουν έναν πιο επισκέψιμο, πιο καθαρό, πιο περιποιημένο χώρο περιπάτου και δραστηριοτήτων.

«Γίνε η Αλλαγή που Θέλεις», ήταν το σύνθημα της εθελοντικής διοργάνωσης και αυτό φάνηκε στην πράξη. Με κάλεσμα του Δήμου, συγκεντρώθηκαν πρόσκοποι, οδηγοί, η ομάδα εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, σπουδαστές της ΣΜΥ, ομάδα του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων, ο ΣΟΧΤ, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, πολίτες, υπηρεσίες του Δήμου (πρασίνου, γεωπονική, καθαριότητας, δημοσίων σχέσεων), το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου, μέλη του Συλλόγου Κωφαλάλων, συντονίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο.
Και από τις 10 το πρωί, άρχισε η εξόρμηση:
άλλοι καθάριζαν την κοίτη,
άλλοι μάζευαν απορρίμματα,
άλλοι έπαιζαν παιχνίδια για παιδιά,
άλλοι χρησιμοποιούσαν το θεατράκι του Ληθαίου,
άλλοι καθάριζαν τα χόρτα,
άλλοι ζωγράφιζαν τα νέα παγκάκια που τοποθέτησε ο Δήμος,
άλλοι έκαναν κανό,
άλλοι απλώς απολάμβαναν τον ήλιο,
άλλοι επισκέπτονταν το τζαμί,
άλλοι άκουγαν εισηγήσεις από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Κώστα Βίρβο που ολοκληρωνόταν στο Μουσείο Τσιτσάνη…


Πανδαισία δραστηριοτήτων, νέος, περιποιημένος χώρος, που με τη φροντίδα του Δήμου και τη συνδρομή των τρικαλινών, αναδεικνύεται σε χώρο περιπάτου και δραστηριοτήτων. Κι όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, όλοι μαζί «πραγματικά γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε».
Την ίδια ώρα, με πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, μαθητές και γονείς – κηδεμόνες συγκεντρώθηκαν στον χώρο του γυμναστηρίου της Μπάρας. Εκεί, καθάρισαν τη γύρω περιοχή, σε ένα μήνυμα για τα παιδιά, τους μαθητές και το περιβάλλον, με πολύ μεγάλη συμμετοχή
Στην όλη εκδήλωση, σημαντική ήταν η συνεισφορά των τρικαλινών χορηγών, δηλαδή των εταιρειών Κλιάφας, ΤΥΡΑΣ, Αλιάγας, ΒΙΟΛΑΝΤΑ.

 

Από το γραφείο Τύπου