Δήμος Τρικκαίων

«Ας μιλήσουμε για τα Τρίκαλα!»

12 Οκτωβρίου 2017
Ερωτηματολόγιο στους τρικαλινούς για το κυκλοφοριακό, με προτάσεις και λύσεις από τον κάθε πολίτη

 

 

Πιστεύετε ότι πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στο κέντρο της πόλης; Θέλετε πεζόδρομο κοντά στο σπίτι σας. Θεωρείτε ότι μία από τις λύσεις του κυκλοφοριακού είναι η ελεγχόμενη στάθμευση; Θέλετε να προτείνετε κάτι ρηξικέλευθο;
Οποιες απόψεις έχετε για το κυκλοφοριακό στα Τρίκαλα, μπορείτε πλέον να τις εκφράσετε και να μελετηθούν και να πιάσουν τόπο. Διότι ένα ειδικό ερωτηματολόγιο που προωθούν ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ, δίνει τη δυνατότητα για απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και για υποβολή προτάσεων. Το ερωτηματολόγιο έχει τίτλο «Ας μιλήσουμε για τα Τρίκαλα!» και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο ενός πολύ σημαντικού ευρωπαϊκού προγράμματοςς στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Τρικκαίων μέσω της e-Trikala AE. Είναι το «Cities-4-People» (Πόλεις για τους Ανθρώπους»”, ένα ευρωπαϊκό έργο που στοχεύει στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σχετικά με τις μεταφορές και την κινητικότητα στις πόλεις, θέτοντας στο επίκεντρο τον πολίτη. Το πιλοτικό πρόγραμμα του έργου εκτείνεται σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις (Οξφόρδη, Αμβούργο, Κωνσταντινούπολη, Βουδαπέστη και Τρίκαλα), στις οποίες οι πολίτες, οι τοπικές αρχές και οι ειδικοί σε θέματα καινοτομίας θα δημιουργήσουν «κοινότητες». Σε αυτές θα συνεργαστούν, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό των προκλήσεων και το σχεδιασμό λύσεων για τις μεταφορές και την κινητικότητα στις πόλεις τους. Μια πρωτοτυπία του ερωτηματολογίου είναι ότι μπορεί ο κάθε πολίτης να χαράσσει διαδρομές για ποδήλατα, αυτοκίνητα, επικίνδυνες και άλλες διαδρομές, συνεισφέροντας  έτσι ουσιαστικά στον σχεδιασμό πολιτικών.
Το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ΑΝΩΝΥΜΑ στη διεύθυνση https://app.maptionnaire.com/el/3268/ προάγοντας τις  έννοιες της συμμετοχικότητας και συνεργατικότητας. Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων «επεκτείνει» την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ατύπως, αφού η συμμετοχή στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου θα γίνει μέχρι 22 Οκτωβρίου 2017.
Από το γραφείο Τύπου