Δήμος Τρικκαίων

Μήνυμα Παπαστεργίου για τα 46 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

26 Ιουλίου 2020

  

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, παραβρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 24 Ιουλίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, καλεσμένος της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, μαζί με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου, στην εκδήλωση για την επέτειο των 46 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφερόμενος στην επέτειο, τόνισε τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρωτοπορία της εθνικής προσπάθειας για την Ελλάδα της ανάπτυξης και αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη συγκυρία της πανδημίας και της  ανάγκης της σύμπνοιας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη αποφασιστικότητας για την αντιμετώπιση του ασταθούς γεωπολιτικού περιβάλλοντος και όσων αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παπαστεργίου:

Η φετινή επέτειος της συμπλήρωσης 46 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, συμπίπτει χρονικά με μια ιδιαίτερη συγκυρία.

Συμπίπτει με μια περίοδο όπου από τη μια καλούμαστε να διαχειριστούμε και να ξεπεράσουμε ενωμένοι τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης σε ένταση και διάρκεια υγειονομικής κρίσης. Μιας κρίσης που δοκιμάζει τις αντοχές της ανθρωπότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, με τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομία, την απασχόληση, το περιβάλλον και την καθημερινότητα των ανθρώπων.

Κι από την άλλη, να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, σε ένα ιδιαίτερα ταραγμένο κι ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον, αυτούς που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας μας.

Ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς, η εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση, η απόρριψη του λαϊκισμού και η έμπρακτη αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν ανάγκη από προστασία, είναι οι ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες θα στηρίξουμε την εθνική προσπάθεια, ώστε να βγούμε από την κρίση αυτή ως χώρα και ως κοινωνία, ακόμη πιο δυνατοί.

Η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της και η ΚΕΔΕ, όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για να δημιουργήσουμε ξανά την Ελλάδα της ανάπτυξης και της αειφορίας, της γνώσης και της καινοτομίας, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Την Ελλάδα που το Κράτος και οι θεσμοί της, θα σέβονται και θα νοιάζονται για την ευημερία των ανθρώπων της