Δήμος Τρικκαίων

Μηνύματα Σακκά για την πρόληψη, σε εκδήλωση για τον σακχαρώδη διαβήτη

14 Νοεμβρίου 2023

Χαιρετισμό στην ενημερωτική δράση για την «Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη», απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς. Η δράση ήταν μια πρωτοβουλία της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Ιατρείο του Γ.Ν. Τρικάλων και με την υποστήριξη της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκε, δε, την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ο κ. Σακκάς, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, τόνισε τη σημασία της πρόληψης, και στον σακχαρώδη διαβήτη και σε ζητήματα υγείας συνολικότερα αναφερόμενος στα θετικά μηνύματα που εκπέμπουν παρόμοιες εκδηλώσεις.
Ακολούθησε ομιλία από τον Δρ Αδαμάντιο Μπουρδάκη, ειδικό παθολόγο – διαβητολόγο, Διευθυντή ΕΣΥ στη Β’ Παθολογική Κλινική, επιστημονικό υπεύθυνο ιατρείου Λιπιδίων – Παχυσαρκίας, Διαβητολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου Τρικάλων. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, η γενική γιατρός και νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κ. Δήμητρα Νάτσινα. Νωρίτερα, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη, το διεπιστημονικό προσωπικό της 1ης ΤΟΜΥ Τρικάλων με επικεφαλής τη συντονίστρια ιατρό κ. Θεοδώρα Καλογήρου, παρείχε υπηρεσίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ασθένεια, καθώς και δωρεάν μετρήσεις σακχάρου.
Την εκδήλωση στήριξαν ο αναπληρωτής ΥΠΕαρχη Ηλίας Τσιαούσης και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων Κώστας Γρηγορίου, ενώ παρέστη και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Τρικκαίων Βασίλης Τσιούτσιας.

Από το γραφείο Τύπου