Δήμος Τρικκαίων

Μητσοτάκης για Τρίκαλα: Και «έξυπνη» και «ευαίσθητη» πόλη

20 Δεκεμβρίου 2019

Με τη φράση «τα Τρίκαλα είναι και “έξυπνη” και ευαίσθητη πόλη», απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σηματοδότησε την επίσκεψή του στη θεσσαλική πόλη την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.
Η θέση αυτή του κ. Μητσοτάκη προήλθε από την επίσκεψή του στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, όπου ενημερώθηκε για το πλήθος δράσεων που υλοποιεί για όσους/ες ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο κ. Παπαστεργίου υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη και αμέσως, στέλεχος της Διεύθυνσης Κοινωνικής  Μέριμνας του Δήμου (κ. Β. Ντάκου, προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων), εξήγησε τις δράσεις σχετικά με τη στήριξη των τρικαλινών (ΤΕΒΑ, επιδόματα, προώθηση απασχόλησης, παραπομπή σε κοινωνικές δομές, πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, εμβολιασμοί κ.α.).

Οι 3.200 τρικαλινοί/ες που έχουν εξυπηρετηθεί από το 2017, όταν το Κέντρο Κοινότητας πρωτολειτούργησε, οδήγησαν τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη στο να αναφερθεί στο «κοινωνικό αποτύπωμα» του Δήμου Τρικκαίων. Αποτύπωμα, που, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου, ενισχύεται από τη δράση Παραρτήματος Ρομά που λειτουργεί στο Κέντρο Κοινότητας, με περίπου 900 εξυπηρετηθέντες. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο Κέντρο Ενταξης Μεταναστών, που σε λίγο διάστημα θα λειτουργήσει στα Τρίκαλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής δραστηριότητας του Δήμου Τρικκαίων.

Το Κέντρο Κοινότητας χρηματοδοτείται για τα πρώτα τρία χρόνια λειτουργίας του από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Παπαστεργίου

Ο κ. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία έδωσε τα συγχαρητήρια του στον κ. Παπαστεργίου για την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής. Επίσης, υπενθύμισε τις δράσεις της κυβέρνησης στον κοινωνικό τομέα, φέρνοντας ως παραδείγματα το επίδομα θέρμανσης ή το κοινωνικό μέρισμα. Τόνισε, ακόμη, ότι ορισμένα εξ αυτών ενισχύθηκαν, παρά τα όσα λέγονταν για διακοπή τους.

 

Στον Μύλο των Ξωτικών

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Μύλο των Ξωτικών. Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, κατάμεστο εκείνη την ώρα από πολίτες από όλη τη χώρα, έγινε πόλος έλξης και για τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε για τη λειτουργία του από τον πρόεδρο της e-trikala AE κ. Γιάννη Κωτούλα. Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε περίπτερα και είδε εκθέματα και δραστηριότητες του Μύλου, συνομίλησε με εργαζόμενους/ες, φωτογραφήθηκε με πολίτες και συνομίλησε μαζί τους.

Παρόντες ήταν, ο τρικαλινός υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκρέκας και οι άλλοι δύο βουλευτές της ΝΔ στον νομό Τρικάλων, κ.κ. Κατερίνα Παπακώστα και Θανάσης Λιούτας, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρ. Μιχαλάκης.
Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων, οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου και Εργων κ. Βασιλένα Μητσιάδη και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος δημοσίων σχέσεων κ. Σοφία Αλεστά.
Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Τρικάλων κ. Κωστίκας επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον πρωθυπουργό.

Από το γραφείο Τύπου