Δήμος Τρικκαίων

Μνήμη Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη στο Δενδροχώρι με εγκαίνια του γηπέδου μπάσκετ

9 Σεπτεμβρίου 2022

Στη μνήμη του Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη το γήπεδο μπάσκετ στο Δενδροχώρι του Δήμου Τρικκαίων, στη μνήμη του και το 1ο τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 που συνδυάστηκε με τα εγκαίνια του γηπέδου. Ο Δήμος Τρικκαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων συνεργάστηκαν και παρέδωσαν ένα εξαιρετικό γήπεδο, που φέρει το όνομα του αδικοχαμένου αστυνομικού.
Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 η κορδέλα των εγκαινίων ήταν η σφραγίδα σε ένα έργο χρήσιμο για τη νεολαία, όχι μόνο του Δενδροχωρίου, αλλά και των όμορων χωριών. Φάνηκε, εξάλλου, αυτή η χρησιμότητα, όταν μετά την τελετή, 10 ομάδες μπάσκετ συμμετείχαν στο τουρνουά. Όμορφες φάσεις και συναγωνισμός, γιορτή άθλησης για «να μάθουμε να αγωνιζόμαστε» και «να αγαπάμε τα χωριά μας, όπως αποδεικνύουμε με αυτό το έργο», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου. Η βουλεύτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα συνεχάρη όσους και όσες συνέβαλαν στην κατασκευή του γηπέδου «για να απαλύνει και ο πόνος της οικογένειας του Αλέξανδρου», ενώ ειδική αναφορά στην άψογη συνεργασία Δήμου Τρικκαίων και Περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και από την πρόεδρο του Συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Δενδροχωρίου, Γιάννα Ντάκου – Μπακάλη.
Ιδιαιτέρως συγκινητική η στιγμή του «ευχαριστώ» της οικογένειας του Αλέξανδρου Γκαμπλιώνη.
Παρέστησαν επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Λιούτας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Νάτσινα, Γακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Αλεστά, Καταβούτας, Λάππας, Ρόμπος,  Σκρέκας, οι τ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Λεβέντη, Α. Αναστασίου, Χρ. Αναστασίου, Β. Κρανιάς, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου κ. Χρ. Ζαραμπούκας
Η γιορτή συνεχίστηκε με το μπάσκετ, μπροστά σε πλήθος κατοίκου του Δενδροχωρίου και της γύρω περιοχής, ενώ ακολούθησε και λαϊκό γλέντι.

Από το γραφείο Τύπου