Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Μνήμη και τιμή στο Πολυτεχνείο από τον Δήμο Τρικκαίων

17 Νοεμβρίου 2019

Με το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, 46 χρόνια μετά, τιμήθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων στο πλαίσιο επίσημης εκδήλωσης η επέτειος. Στην ομώνυμη κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, οι φορείς της πόλης απέτισαν φόρο τιμής στους εξεγερμένους φοιτητές και τον ελληνικό λαό που συμπαρατάχθηκε μαζί τους.
Στην κεντρική ομιλία, η αρχαιολόγος κ. Ελένη Μπαλαμώτη τόνισες πως «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ξεκίνησε από καθαρώς φοιτητικά αιτήματα και εξελίχτηκε απρόοπτα, δραματικά και απρόβλεπτα, κάτω από την επίδραση του Πανελλήνιου πόθου για Ελευθερία και Δημοκρατία».
Και επεσήμανε: «Ταπεινοί προσκυνητές μπροστά στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου και εμείς ας αναλογιστούμε το πόσο μεγάλο είναι το χρέος μας να διαφυλάξουμε τα αγαθά της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Εξάλλου και στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, τονιζόταν ότι «Η συλλογική και ατομική ευθύνη παραμένει ίδια με τότε να δομηθεί η κοινωνική βάση για ένα μέλλον, που τα παιδιά, οι νέες και οι νέοι θα μπορούν να ελπίζουν, θα μπορούν να ονειρεύονται και να υλοποιούν τα όνειρά τους. Ο καταλληλότερος τρόπος να αποδώσουμε τιμή στους ήρωες της σημερινής επετείου, είναι να μεριμνήσουμε για τη διαμόρφωση ενός τέτοιου παρόντος και μέλλοντος».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Τρικκαίων (διά του αντιδημάρχου κ. Α. Αναστασίου), τη βουλευτίνα Τρικάλων κ. Κατ. Παπακώστα, τον βουλευτή κ. Σάκη Παπαδόπουλο εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων, την ΠΕ Τρικάλων (διά του θεματικού αντιπεριφερειάρχη κ. Ντ. Μπάρδα), τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (διά της διευθύντριας κ. Β. Κάκλα), τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων (διά του αν. διευθυντή κ. Κωνσταντάκου), το Επιμελητήριο Τρικάλων (διά του οικονομικού επόπτη κ. Στεφ. Γιώτη), την Ομοσπονδία ΕΒΕ Τρικάλων (διά του κ.Μπακογιάννη), τη ΝΟΔΕ Τρικάλων της ΝΔ (διά του κ. Β. Κρανιά) και το Κίνημα Αλλαγής Τρικάλων (διά του γραμματέα κ. Μανώλη).

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η παιάνιση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου