Δήμος Τρικκαίων

Το Μουσείο Τσιτσάνη «οδηγός» για το Μουσείο Πάνου Γεραμάνη

22 Νοεμβρίου 2017
Επίσκεψη της συζύγου του αείμνηστου δημοσιογράφου και στελεχών του Δήμου Χαλκιδέων στα Τρίκαλα για συνεργασία και παροχή τεχνογνωσίας

Τον αξέχαστο λειτουργό του λαϊκού μας τραγουδιού,  αείμνηστο δημοσιογράφο Πάνο Γεραμάνη τιμά η γενέτειρά του και τα Τρίκαλα, η πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού, μέσω του μουσείου Τσιτσάνη συνδράμει το έργο αυτό.
Ο Πάνος Γεραμάνης από το Βασιλικό Ευβοίας (Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων του Δήμου Χαλκιδέων) τίμησε όσο κανείς άλλος δημοσιογράφος όλους τους δημιουργούς: συνθέτες, στιχουργούς, οργανοπαίκτες, ερμηνευτές. Μέλος και της καλλιτεχνικής επιτροπής του διαγωνισμού των «Τσιτσανείων» στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στα Τρίκαλα, ακούραστος μελετητής του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού, γνώστης της μουσικής ιστορίας του τόπου καιν ακάματος αθλητικογράφος, τιμάται από τον Δήμο Χαλκιδέων. Σε οίκημα που αγόρασε ο Δήμος, θα στεγαστεί μουσείο προς τιμή του και οι υπεύθυνοι, ως καταλληλότερο για συνεργασία, σκέφτηκαν το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα. Η σύζυγος του Πάνου ΓΕρμαάνη, Ναυσικά, οα ντιδήμαρχοες της ΔΕ Ληλαντίων κ. Γιώργος Γιογιός και ο υπεύθυνος για το νέο μουσείο κ. Θωμάς Παναγόπουλος, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Με παρόντες, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Εφη Λεβέντη, την αντιπρόεδρο και τον υπεύθυνο του μουσείου κ.κ. Βασιλένα Μητσιάδη και Στέλιο Καραγιώργο αντιστοίχως, η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα οργάνωσης των μουσείων. Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην εμπειρία  από το Μουσέιο Τσιτσάνη, στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται πλέον κάθε μουσείο, στα νέα δεδομένα και στη σχέση μουσείων – διάδρασης – τεχνολογίας., Αναφέρθηκε επίσης στο ζήτημα του Σπιτιού Τρικαλινών Καλλιτεχνών και στα νέα δεδομένα για την επισκεψιμότητα και τις δράσεις που αναπτύσσονται σε αυτό.
Σημειώνεται ότι η κ. Γεραμάνη έδωσε ως δώρο στον Δήμαρχο Τρικκαίων, ένα «μουσικό κουτί» που είχε χαρίσει ο Βασίλης Τσιτσάνης στην πιανίστα του, Ευαγγελία Μαργαρώνη, η οποία το είχε δώσει στον Πάνο Γεραμάνη και πλέον, κάνοντας τον κύκλο του, το δώρο «επιστρέφει» στον Τσιτσάνη.

 

Από το γραφείο Τύπου