Δήμος Τρικκαίων

Μουσείο Τσιτσάνη: Πλήθος εκδηλώσεων τον επόμενο μήνα

19 Μαΐου 2017
Χώρος εκδηλώσεων και ζωντανής επαφής των καλλιτεχνών με το κοινό είναι πλέον το Μουσείο Τσιτσάνη. Κάθε εβδομάδα, τρικαλινοί και από άλλα μέρη της χώρας καλλιτέχνες, επιδιώκουν να πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους στο Μουσείο.

Αυτός, εξάλλου, ήταν και ο σκοπός: ο χώρος να μη μείνει ένα «κλειστό» στην κοινωνία επίτευγμα, αλλά να αποτελέσει αφορμή για σύζευξη των τεχνών και σύμπραξη των καλλιτεχνών.
Ηδη, από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ξεκίνησε η ανεπίσημη λειτουργία του Μουσείου και του οθωμανικού λουτρού για το κοινό, ξεκίνησαν και οι εκδηλώσεις: εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.
Πλέον, ο χώρος του Μουσείου έχει καταστεί πόλος έλξης και λειτουργεί με ανατροφοδότηση για κοινό και καλλιτέχνες. Ετσι, για όλον τον επόμενο μήνα, δηλαδή από 20 Μαΐου 2017 μέχρι  και τα τέλη Ιουνίου 2017, έχουν προγραμματιστεί πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα:

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Μια γιορτή για τα παιδιά, μια γιορτή για τη μουσική, το μουσείο και το θέατρο.
Το μουσείο Τσιτσάνη γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το βράδυ του Σαββάτου 20 Μαΐου 2017, με μια μουσική – θεατρική εκδήλωση. Βασισμένοι σε ιδέα της ηθοποιού Βίκυς Ιακωβάκη, ηθοποιοί και μουσικοί συντονίζονται για να συνδυάσουν την εκμάθηση ήχων και μουσικής, με θεατροπαιδαγωγική δράση.
Παιχνίδι, τραγούδι, θέατρο, σε μια δράση νυχτερινή, απευθυνόμενη στα παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών, με ελεύθερη είσοδο, από τις 20:30, στο Μουσείο Τσιτσάνη.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑΣ

 Διά χειρός Γιώργου Μπούκα από 18 έως 25 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του  «Μουσείου Τσιτσάνη».

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΑΜΠΟΓΛΗ

 

Οι εκδόσεις Κέδρος – βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος – παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Σταύρου Σταμπόγλη «Διηγήσεις  Πόλεων» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη την Τρίτη 23-5-2017 και ώρα 20.00.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Αγαθοκλής Αζέλης και Φανή Μπαλαμώτη.
Αποσπάσματα από το έργο τού συγγραφέα  θα διαβάσει η Γεωργία Κολοβελώνη.

 

ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ    

 

Η ετήσια ομαδική έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου μέχρι 4 Ιουνίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τσιτσάνη.
Θα εκτεθούν μόνο νέα έργα και ο κατάλογος συμμετοχής ξεπέρασε τα 35 μέλη.
 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΡΟΜΜΥΔΑ

Ο Κώστας Κρομμύδας παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Φως μέσα στη θύελλα» την Πέμπτη 8 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Μουσείου Τσιτσάνη»

 

 

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΟΒΑ

Το τριήμερο 10- 12 Ιουνίου θα δοθούν συναυλίες από μαθητές του Ωδείου Κολόβα.

 

 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΑΡΦΙΚΗΣ  ΑΡΓΥΛΟΥΛΑ ΣΙΜΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ

Οι δύο τρικαλινοί καλλιτέχνες εκθέτουν στο Μουσείο Τσιτσάνη από 15 έως 25 Ιουνίου.

 

ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΩΔΕΙΟΥ ΚΟΝΤΟΚΩΣΤΑ

Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι επιδείξεις των μαθητών του Ωδείου Κοντοκώστα.

 

Από το γραφείο Τύπου