Δήμος Τρικκαίων

Μουσείο Τσιτσάνη

14 Ιανουαρίου 2016
Με συγκεκριμένα βήματα από τον Δήμο Τρικκαίων, προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Μουσείου Τσιτσάνη.

Με συγκεκριμένα βήματα από τον Δήμο Τρικκαίων, προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του Μουσείου Τσιτσάνη. Το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιήθηκε ευρεία συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού, με διπλό στόχο. Ο ένας, η οριστικοποίηση των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής, που θα παρακολουθεί τα του Μουσείου, μέχρι τη λειτουργία του. Ο δεύτερος, η συζήτηση και ο καθορισμός με την οικογένεια Τσιτσάνη, των αντικειμένων που η ίδια θα δωρίσει στο μουσείο. Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν από εκπροσώπους τριών πλευρών: των μελών του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο Τρικκαίων, δηλαδή τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Έρευνας Μουσείο Τσιτσάνη κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, την αντιπρόεδρο και δημοτικό σύμβουλο κ. Έφη Λεβέντη, το μέλος και δημοτικό σύμβουλο κ. Ηλία Παπανικολάου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Στέλιο Καραγιώργο και τον νομικό σύμβουλο του Δήμου Τρικκαίων κ. Ν. Νικολάου.

Από την πλευρά της οικογένειας Τσιτσάνη παραβρέθηκαν οι δύο εκπρόσωποί της στο ΔΣ, οι κ. Γεωργανδρέας Ζάννος και Σωτήρης Λυκουρόπουλος.

Επίσης, σημαντική ήταν η παρουσία των στελεχών του ΥΠΠΟ. Συγκεκριμένα, παρέστησαν τα μέλη του ΔΣ που όρισε το υπουργείο, οι κ. Μάρα Καλοζούμη και Βασιλική Κουβέλη., Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Δ/νσης Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου, με τη διευθύντρια κ. Β. Φωτοπούλου να έχει τον συντονισμό της συζήτησης. Παρούσα επίσης και η τέως διευθύντρια της ίδιας διεύθυνσης, η κ. Τέτη Χατζηνικολάου, καταδεικνύοντας στη συνέχεια των δράσεων για τον ιστορικό αυτό θησαυρό της λαϊκής μας μουσικής.

Από το γραφείο Τύπου