Δήμος Τρικκαίων

Μουσική πανδαισία φιλαρμονικών στα Τρίκαλα

10 Δεκεμβρίου 2018
Διήμερο φεστιβάλ μουσικής απόλαυσης για τα 80 χρόνια από την επίσημη ίδρυση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων

Με 7 Φιλαρμονικές ορχήστρες ισάριθμων Δήμων, παρελάσεις στην πόλη, συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο και χρώμα Χριστουγέννων, το 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα. Το διήμερο 8 και 9 Δεκεμβρίου 2018 με αφορμή τα 80 χρόνια της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, η συνάντηση των μελών των 7 Φιλαρμονικών ήταν μια μέγιστη ευκαιρία να φανεί το σπουδαίο έργο των μαέστρων και των μουσικών.

Είτε σε επίσημες εκδηλώσεις είτε σε γιορτές είτε με αφορμή «απλώς» τη μουσική, οι Φιλαρμονικές επιτελούν έναν σπουδαίο έργο, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου στον χαιρετισμό του. Ειδικά στα Τρίκαλα, με «ζωή» 80 ετών ως Φιλαρμονική και περίπου 120 ετών με άλλες ονομασίες ή μορφές, ο τύπος αυτός της μουσικής συντροφιάς αποτελούσε και αποτελεί μια σπουδαία μορφή ανταλλαγής μουσικών απόψεων. Κάτι που ενίσχυσε ο Δήμος Τρικκαίων, στηρίζοντας τη Φιλαρμονική και διοργανώνοντας τη συγκεκριμένη συνάντηση – φεστιβάλ, από τη Δ/νση Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού.

Οι φιλαρμονικές που πήραν μέρος στο φεστιβάλ, είναι:

  • Φιλαρμονική Δήμου Ηγουμενίτσας
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καρδίτσας
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λεβαδέων
  • Φιλαρμονική Δήμου Μετεώρων
  • Δημοτική Φιλαρμονική Μουζακίου
  • Φιλαρμονική Δήμου Τεμπών
  • Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Η εκδήλωση έχει και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων άνοιξε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων και έκλεισε τη δεύτερη, σε μια συνάντηση και ανταλλαγή μουσικών γνώσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» των Τρικάλων και δη στην αίθουσα «Δημήτρης Καβράκος».

Σημαντική στιγμή, η παρέλαση μέσα από δύο διαφορετικές διαδρομές, των Φιλαρμονικών στο κέντρο των Τρικάλων. Συνέβαλαν με τον τρόπο αυτόν στο γιορτινό, χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών, με τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες στον Μύλο των Ξωτικών να  βρίσκονται σε κάθε σημείο της πόλης, απολαμβάνοντας ποιοτική μουσική.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων κ. Οδ. Τράντος, παρουσίασε υλικό από τις πρώτες επίσημες δημοσιεύσεις της Φιλαρμονικής, αλλά και σε προβολή εμφανιζόταν σπάνιο αρχειακό υλικό, το οποίο εκτέθηκε στο φουαγιέ του πνευματικού κέντρου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας,  οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Μπάρδας και Τσίγκας, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Α. Αναστασίου, ο εκ της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Τρικκαίων κ. Μητσιούλης, η αντιδήμαρχος Μετεώρων κ. Ευαγ. Μπαντέκα, η δημοτική σύμβουλος Τρικκαίων κ. Ε. Λεβέντη, εκπρόσωπος του Δήμου Τεμπών, και πάρα πολλοί λάτρεις της μουσικής, που έσπευσαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου