Δήμος Τρικκαίων

Μουσική Παραμυθόδραση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

27 Απριλίου 2023

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων διοργανώνει στο παιδικό τμήμα, με τη συνεργασία  των μουσικοπαιδαγωγών Ειρήνης Χαριτάκη και Μαρίας Μπαλατσούκα, ένα μουσικό εργαστήρι για παιδιά.

Τέσσερα διαφορετικά παραμύθια θα γίνουν αφορμή για δραστηριότητες με δραματοποίηση, τραγούδι, κίνηση, παιχνίδι, χειροτεχνία και χρήση απλών κρουστών μουσικών οργάνων. Στόχοι του εργαστηρίου θα είναι η βιωματική κατανόηση των παραμυθιών και η σύνδεσή τους με τη μουσική, η επαφή των παιδιών με το ρυθμό και το τραγούδι, η ελεύθερη έκφρασή τους μέσω αυτοσχεδιασμών και η διεύρυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητάς τους σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, σεβασμού και συνεργασίας.

Η Μουσική Παραμυθόδραση θα διεξαχθεί σε τέσσερις αυτοτελείς συναντήσεις τα Σάββατα 6, 13, 27 Μαΐου και 3 Ιουνίου στις 10 – 11 π.μ.

Για την εύρυθμη διεξαγωγή του εργαστηρίου υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων (15 παιδιά) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση μεγάλης ζήτησης υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία δεύτερου τμήματος αμέσως μετά το πρώτο. Για κράτηση θέσης οι ενδιαφερόμενοι/Ες μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων στο τηλέφωνο 2431353565.

Από το γραφείο Τύπου