Δήμος Τρικκαίων

Μύλος των Ξωτικών και της… αναψυχής

16 Φεβρουαρίου 2018
Διαγωνισμός για έργα αναψυχής και περιπάτου στο «νησάκι» του πάρκου Ματσόπουλου

Ενας ακόμη χώρος αναψυχής, περιπάτου και ήπιας άθλησης διαμορφώνεται στα Τρίκαλα από τον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για την υλοποίηση του σχεδιασμού του Δήμου, για διαμόρφωση του χώρου πίσω από τον Μύλο των Ξωτικών, γνωστού και ως «νησάκι», σε χώρο περιπάτου. Ο Δήμος Τρικκαίων, υλοποιεί τις δεσμεύσεις του, προσφέροντας έναν χώρο για τους κατοίκους ολόκληρης της συνοικίας της Αγίας Μονής, των παρακείμενων συνοικιών Πυργετού και Πύργου, αλλά και ολόκληρο τον πληθυσμό στο νότιο και το νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης. Με δεδομένη, όμως, την τεράστια «δημοσιότητα» του χώρου και το αρκούντως όμορφο φυσικό περιβάλλον, δίπλα από τις όχθες του Αγιαμονιώτη ποταμού, είναι αναμενόμενο, ο χώρος να αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες.
Με διακήρυξη που δημοσιεύθηκε ήδη, ο Δήμος Τρικκαίων ξεκινά τη διαδικασία για τη «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΑΓΙΑΜΟΝΙΩΤΗ ΠΟΤΑΜΟΥ».
Ένα έργο με προϋπολογισμό 250.000€  (μαζί με ΦΠΑ) με χρήματα που εξασφαλίζει ο Δήμος για να ξεκινήσει άμεσα και να υλοποιηθεί σταδιακά. Σύμφωνα με τα όσα μελέτησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η πρώτη αυτή φάση αφορά σε έξι εργασίες, από τι 18 συνολικά που περιλαμβάνει η αναμόρφωση του χώρου. Συγκεκριμένα, ο ανάδοχος του έργου καλείται να κατασκευάσει:

Αθληση και παιχνίδι

  1. Περιπατητικός διάδρομο κίνησης από νταμαρόδεμα (χρώματος κεραμιδί) 1.500 μέτρων μήκους και επιπλέον 500 μέτρων εναλλακτικών διαδρομών.
  2. Στίβος άσκησης από νταμαρόδεμα (χρώματος ώχρα) 628 μέτρων τετραγωνικών.

Υποδομές

  1. Ξύλινη περίφραξη στο σύνολο του χώρου του νησιού.
  2. Δυο μεταλλικές γέφυρες για περισσότερη σύνδεση της πόλης και της γειτονιάς με το Νησάκι.
  3. Καθαρισμός και συντήρηση των όχθεων του ποταμού και κατασκευή ξύλινων εξεδρών στα πρανή των όχθεων.
  4. Φωτισμός χώρου.

Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών είναι η 8η Μαρτίου 2018. Μόλις ανακοινωθεί ο ανάδοχος και λήξουν οι γραφειοκρατικές και ελεγκτικές διαδικασίες, ο εργολάβος θα πρέπει μέσα σε έξι μήνες να ολοκληρώσει το έργο.  Την περίοδο του Μύλου των Ξωτικών θα γίνονται οι ανάλογες διαμορφώσεις στον χώρο για τη μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας.

?

Με το έργο αυτό, μαζί με το πάρκο του Αη Γιώργη και το νέο πάρκο στη Σωτήρα, ο Δήμος των Τρικκαίων «εξοπλίζει την πόλη των Τρικάλων στις τρεις παρυφές της, με χώρους άθλησης, περιπάτου, αναψυχής, ξεκούρασης, για τους κατοίκους όλων των ηλικιών.

Από το γραφείο Τύπου