Δήμος Τρικκαίων

"Να ζήσουν!" - Καλωσορίζουμε δύο νεογέννητα προσφυγόπουλα στα Τρίκαλα

21 Δεκεμβρίου 2016
Μέρες Χριστουγέννων 2017 στα Τρίκαλα: δύο προσφυγόπουλα που είδαν το φως της ζωής στη θεσσαλική πόλη, δέχθηκαν τις ευχές του Δήμου Τρικκαίων.

Το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται, αλλά και η ζωή συνεχίζεται. Ετσι, στις 30 Νοεμβρίου 2016 και στις 7 Δεκεμβρίου 2016, ο μικρός William, του Halil και της Selva και ο μικρός Σαΐφ Αλλάχ, του Hayfam και της Hitam, γεννήθηκαν στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Μακριά από την πατρίδα τους, μακριά από τους άλλους συγγενείς, στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στα Τρίκαλα, αντίκρισαν τον ίδιο ήλιο που λάμπει και στη Συρία. Εναν ήλιο που σήμερα δεν βγήκε, αλλά είναι εδώ και προσφέρει αγάπη και χαρά.
Για αυτό σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, καλωσόρισε τις δύο νέες ζωές στα Τρίκαλα. Με δώρα (ρούχα και κουβερτούλες, ευγενική χορηγία μελών του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων) και με μια επιστολή – καλωσόρισμα στον Δήμο Τρικκαίων, ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε τους οικισμούς στους οποίους διαμένουν οι οικογένειες. Συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους κ. Ντίνα Δήμα και Χρήστο Αναστασίου.


Ο ένας μικρούλης έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας για κάποιες εξετάσεις, ο δεύτερος κοιμόταν γαλήνια. Κανένα εκ των δύο μωρών, δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον μακρινό τόπο καταγωγής του. Αλλά ο κ. Παπαστεργίου, συνομιλώντας με τους πατεράδες, τόνισε ότι οι δύο αυτοί λιλιπούτειοι κάτοικοι Τρικάλων, μπορούν να ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο.
Ο Δήμος Τρικκαίων, όπου χρειαστεί, θα συνδράμει το πολύ σημαντικό έργο του στρατού, που εποπτεύει και λειτουργεί το κέντρο φιλοξενίας. Ηδη, εξάλλου, η συνεργασία και ο συντονισμός είναι άψογα. Πόσω μάλλον, όταν πρόκειται για δύο μωρά.
Στη δε επιστολή, που απευθύνεται στα αραβικά και στους γονείς και στα παιδιά, ο κ. Παπαστεργίου τονίζει μεταξύ άλλων:
«Ευχόμαστε όλοι (το μωρό) να είναι υγιές, καλότυχο, με όλα τα καλά να τον συνοδεύουν στη ζωή του.
Οι τρικαλινοί πολίτες φιλοξενούν την οικογένειά σας, που πλέον αυξήθηκε κατά ένα μέλος. Είναι δύσκολος ο δρόμος της προσφυγιάς, είναι τραγικές οι συνθήκες στην πατρίδα σας.
Προσπαθούμε συνεχώς να διευκολύνουμε τη διανομή σας εδώ, ώστε να είναι το δυνατόν πιο ευχάριστη.
Δεχθείτε τα δώρα που σας ετοιμάσαμε, ώστε ο γιος σας να περάσει πιο εύκολα τις πρώτες του ημέρες στη ζωή, τις πρώτες του ημέρες στα Τρίκαλα.
Σας ευχόμαστε καλή διαμονή, να επιτύχετε τους στόχους σας σε μια κοινωνία πιο ειρηνική και ελπίζουμε ο γιος σας, να θυμηθεί στο μέλλον, την πόλη που γεννήθηκε.
Να σας ζήσει!».

 

Από το γραφείο Τύπου