Δήμος Τρικκαίων

Νέα, αυξημένα μέτρα του Δήμου Τρικκαίων για τον καύσωνα

30 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Τρικκαίων εν όψει του μεγάλου κύματος καύσωνα που αναμένεται να κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες στην περιοχή μας, λαμβάνει σειρά μέτρων.
Γνώμονας είναι η προστασία των πολίτων και των εργαζομένων. Μετά την τηλεδιάσκεψη του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά και τον Υφυπουργό στον πρωθυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, ο Δήμος Τρικκαίων εφαρμόζει και υλοποιεί σειρά μέτρων:

  1. Οι κλιματιζόμενοι χώροιστο Ε ΚΑΠΗ (έναντι ΔΕΗ) για τους πολίτες και στο Κέντρο Κοινωνικών Δομών (Ομήρου 6) θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, έως και 24 ώρες το 24ωρο αν παραστεί η ανάγκη. Σημειώνεται ότι η είσοδος θα γίνεται με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  2. Αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία των εργαζόμενων του Δήμου σε εξωτερικές εργασίες, βάσει και της σχετική εγκύκλιος που εκδίδεται.
  3. Λόγω και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς, σεετοιμότητα βρίσκονται υδροφόρες, μηχανήματα έργου, αλλά και λοιπό τεχνικό προσωπικό του Δήμου.
  4. Η ΔΕΥΑΤ βρίσκεται επίσης σε ετοιμότηταγια άμεση επισκευή βλαβών, αν αυτές εμφανιστούν.
  5. Ο Δήμος φροντίζει για επιπλέον φροντίδα και παροχή νερού για αδέσποτα ζώα.
  6. Λόγω του καύσωνα, τα δρομολόγιατων απορριμματοφόρων πιθανώς τροποποιηθούν. Παρακαλούνται οι πολίτες για αυτές τις ημέρες να μην πετούν ογκώδη απορρίμματα, κλαδιά, στρώματα κ.α. Η προστασία της δημοσίας υγείας και της υγείας των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.

Για ενημέρωση, πληροφορίες και βλάβες οι πολίτες μπορούν να καλούν:
Βλάβες ΔΕΥΑΤ: 2431076715
Ε ΚΑΠΗ: 2431024006
Κέντρο Κοινωνικών Δομών: 2431025400

Από το γραφείο Τύπου