Δήμος Τρικκαίων

Νέα επίσκεψη Ευρωπαίων μαθητών/ριών στο Δημαρχείο Τρικκαίων

3 Μαρτίου 2020

Μαθητές και μαθήτριες από το βελγικό σχολείο Institut Saint-Joseph της πόλης Ciney επισκέφθηκαν την περασμένη εβδομάδα το Δημαρχείο Τρικκαίων. Στο πλαίσιο προγράμματος που ανέπτυξε και υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, ανταλλάσσονται επισκέψεις μεταξύ μαθητών/τριών των δύο σχολείων.

Φέτος, η συνεργασία του Μουσικού Σχολείου με το βελγικό σχολείο υλοποιείται στο πλαίσιο Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων με τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με διαβατήριο τα Γαλλικά» καθώς και Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-Twinning με συντονίστρια εκπαιδευτικό την κ. Ευαγγελία Σύρρου, καθηγήτρια Γαλλικών και συμμετέχουσα  την κ. Γεωργία Κολοβελώνη, φιλόλογο.

Η εξαμελής ομάδα μαθητριών του Μουσικού Σχολείου που συμμετέχει το πρόγραμμα, φιλοξένησε επί μία εβδομάδα τους εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας του βελγικού σχολείου. Η επίσκεψη στον Δήμο Τρικκαίων, στο πλαίσιο διαφόρων δραστηριοτήτων, έγινε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Αναστασίου, έκανε λεπτομερή ενημέρωση για τη λειτουργία του Δήμου, σε σχέση με τις καινοτομίες και δράσεις σε διαφορετικά επίπεδα.

Οι έλληνες μαθητές θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Βέλγιο στις αρχές Μαρτίου, με σκοπό τη συμμετοχή τους στην “Eurodyssée” “Ευρωοδύσσεια” όπως αποκαλούν οι Βέλγοι διοργανωτές το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής, εμπνεόμενοι από τα ταξίδια του δικού μας ομηρικού Οδυσσέα.

Η “Eurodyssée” αποτελεί θεσμό για το Institut Saint-Joseph καθώς υλοποιείται ανελλιπώς εδώ και 34 χρόνια, με την συμμετοχή μαθητικών ομάδων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, προάγοντας την αποδοχή της διαφορετικότητας και του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα της Ευρώπης.

Από το γραφείο Τύπου