Δήμος Τρικκαίων

Νέα εποχή για τις διαβάσεις ΟΣΕ στα Τρίκαλα

17 Μαΐου 2016
Ασφαλέστερη και σύγχρονη θα είναι πλέον η κίνηση του τρένου στην πόλη των Τρικάλων. Οι διαβάσεις σε τέσσερες περιοχές σημεία (Γκαζέλο, Σαράγια, δύο σημεία στο Κηπάκι) διαμορφώνουν νέα εποχή για τον σιδηρόδρομο στα Τρίκαλα. Η επίσκεψη – αυτοψία (για δεύτερη φορά μέσα σε δυο μήνες) του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνου Βούρδα στα έργα του ΟΣΕ στην πόλη των Τρικάλων, επεφύλασσε μόνο καλές ειδήσεις.

Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό (είχε προηγηθεί σύσκεψη στη Λάρισα) και τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστο Σιμορέλη, τα καλά νέα που έφερε ο κ. Βούρδας, είναι:
Οι διαβάσεις στο Κηπάκι θα παραμείνουν δύο. Το αίτημα των κατοίκων έγινε αποδεκτό και, κατόπιν της συνεννόησης του Δήμου Τρικκαίων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΕΡΓΟΣΕ, δεν αλλάζει ο τρόπος μετακίνησης των κατοίκων. Το αίτημα ήταν υπό εξέταση μετά και την πρώτη επίσκεψη του κ. Βούρδα στα Τρίκαλα, κατόπιν της πρόσκλησης του κ. Παπαστεργίου. Ακολούθησαν διαβουλεύσεις και αποφασίστηκε η συνέργεια, για να ωφελούνται οι κάτοικοι.
Χρήματα για τη διαμόρφωση των διαβάσεων εν όψει της ηλεκτροκίνησης της γραμμής, θα δοθούν από το ίδιο έργο.
Η ηλεκτροκίνηση της γραμμής Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα με κόστος περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ, είναι έτοιμη προς δημοπράτηση. Ολοκληρώνονται οι τελευταίες διαδικασίες και αναμένεται, όπως δήλωσε ο κ. Βούρδας, το φθινόπωρο να γίνει η δημοπράτηση του έργου. Από τη στιγμή που θα αναδεχθεί ανάδοχος, το έργο θα ολοκληρωθεί σε 30 μήνες, καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Ετσι, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, η ηλεκτροκίνηση θα αφορά σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, καθώς ήδη προχωρά και το αντίστοιχο έργο στη γραμμή Λάρισα – Βόλος.
Σε 45 ημέρες αναμένεται να παραδοθεί στην  κυκλοφορία η υπόγεια διάβαση στα Σαράγια. Μια διάβαση που ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν 10 περίπου χρόνια και πλέον, με τη συνεργασία όλων, έχει φτάσει στο τελικό της στάδιο. Απομένουν ελάχιστες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Το έργο αποτελεί ουσιαστική παρέμβαση στη περιοχή, καθώς διαμορφώνει τη συνείδηση της αποφυγής διάβασης της σιδηροδρομικής γραμμής, δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας και αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή, με την εύκολη πρόσβαση όλων, προς κάθε κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι ήδη λειτουργεί η υπόγεια διάβαση στη θέση «Γκαζέλο», που είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται την ίδια περίοδο.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων δεν μπορούσε παρά να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το έργο. Σε δηλώσεις του ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη «σημαντική ώθηση που έλαβαν τα έργα με τη συνεργασία των τριών φορέων: Δήμου Τρικκαίων – Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΕΡΓΟΣΕ». Και σημείωσε ότι «με παρόμοιες πρακτικές, είναι δυνατή η επίλυση προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας και η βελτίωση της ζωής των κατοίκων».

 

Από το γραφείο Τύπου