Δήμος Τρικκαίων

Νέα εποχή στα Τρίκαλα: Ξεκίνησαν τα έργα για τη λαϊκή αγορά!

26 Μαΐου 2020

Μετά από 40 χρόνια συζητήσεων, αντιδράσεων, διαφωνιών, τόνων χαρτιού και χιλιάδων χτυπημάτων σε πληκτρολόγια, μετά από καβγάδες, ιδέες, προτάσεις, συμφωνίες και αντιθέσεις, η λαϊκή αγορά των Τρικάλων ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ,

Ακριβώς στην επέτειο επανεκλογής του Δήμαρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, στις 26 Μαΐου 2020 ο εργολάβος έπιασε δουλειά. Βέβαια είχε πιάσει δουλειά μια βδομάδα νωρίτερα, με τις απαραίτητε ςμετρήσεις, αλλά την ημέρα αυτή άρχισαν τα σκαψίματα.

Αρχικώς οι εργασίες γίνονται στην οδό 21ης Αυγούστου και στη συνέχεια θα μεταφερθούν από την απέναντι πλευρά της πλατείας, στην οδό Ερμού. Στις δύο αυτές περιοχές θα κατασκευαστούν τα αναμορφωμένα πεζοδρόμια, τόσο σε πλάτος, όσο και σε χώρο για ολιγόλεπτη στάθμευση των αστικών λεωφορείων.

Αμέσως μετά, σε πολύ σύντομο διάστημα, τα έργα θα συνεχιστούν στην «κανονική» τους περιοχή, τις οδούς Ηρώων Αλβανικού Μετώπου και 28ης Οκτωβρίου.

Η αντιδήμαρχος Βασιλένα Μητσιάδη επέβλεπε από το πρωί την πορεία των εργασιών, ενώ ο Δήμαρχος Τρικκαίων ήταν εμφανώς περιχαρής για ένα έργο ουσίας.

Διότι πλέον, με το πέρας των εργασιών, ολόκληρη η περιοχή των δύο αυτών κεντρικών δρόμων της πόλης, αλλάζει. Μεγαλύτερα πεζοδρόμια, μεγαλύτερη νησίδα για την πώληση των προϊόντων, με στηθαίο ασφαλείας για τους πεζούς, με προσεγμένο και ομοιόμορφο χώρο πώλησης των προϊόντων.

Η λαϊκή αγορά των Τρικάλων, με ιστορία αιώνων, εισέρχεται σε φάση εκσυγχρονισμού και συμβαδίσματος με τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης. Πλέον αναδεικνύεται η τοπική οικονομία και το έντονο παραδοσιακό στοιχείο, σε συνθήκες υγιεινής, βελτιωμένες για τον πεζό και το κυκλοφοριακό, με νέα μορφή για όλη την πόλη.

Σε συνδυασμό με τα έργα για την κεντρική πλατεία, την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, τον Ληθαίο ποταμό και το Open Mall (στους παρακείμενους εμπορικούς δρόμους), τα Τρίκαλα εισέρχονται σε μια δεκαετία ουσιαστικών αλλαγών και εκσυγχρονισμού.

Το έργο έχει ως τίτλο «Ανάπλαση – Αναβάθμιση της υπαίθριας λαϊκής αγοράς στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων», προϋπολογισμό 585.000€ και ανάδοχος είναι η εταιρεία SOLIS ΑΕ.

Το ίδιο διάστημα, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς έχει μεταφερθεί στην παράλληλη οδό Καραϊσκάκη. Επίσηςμ υπάρχουν τροποποιήσεις και απαγορεύσεις στη στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων. Πλέον, η κατανόηση και η υπομονή κατοίκων, παραγωγών και καταστηματαρχών αποτελούν στοιχεία συνεργασίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το εμβληματικό αυτό έργο για την πόλη.

Θανάσης Μιχαλάκης

Από το γραφείο Τύπου