Δήμος Τρικκαίων

Νέα όψη και στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μπάρας

25 Νοεμβρίου 2016
Ακόμη ένα αθλητικό έργο στα Τρίκαλα. Αυτή τη φορά, για το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής Μπάρας, που έχει ανάγκες αναμόρφωσης, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στον αγωνιστικό χώρο.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι το κτήριο αυτό πλέον θα διαθέτει φυσικό αέριο, αντί για πετρέλαιο ως καύσιμο θέρμανσης, μειώνοντας κατά πολύ τα έξοδα του Δήμου, άρα, ενισχύοντας τη δυνατότητά του για πρόσθετα έργα.
Ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 στο Δημαρχείο Τρικκαίων, αναδεικνύοντας προσωρινό ανάδοχο. Τα 70.000 ευρώ μάλιστα για το έργο, είναι δημοτικοί πόροι, που προήλθαν από τη συνετή οικονομική διαχείριση. Ετσι, τα χρήματα των δημοτών επιστρέφουν στους δημότες, και μάλιστα σε ένα τόσο σημαντικό κτήριο για ολόκληρο τον νομό Τρικάλων. Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί τις υποσχέσεις του για πλήρη αναδιαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως ήδη συμβαίνει με το Κολυμβητήριο ή όπως συνέβη με τα γήπεδα Κηπακίου, Πύργου και πλήθος εργασιών σε γήπεδα χωριών.
Το έργο στο Δημοτικό Κλειστό περιλαμβάνει δύο επίπεδα. Το ένα, το εσωτερικό. Εκεί, θα γίνουν εργασίες επισκευής σε χώρους των αποδυτηρίων (επιχρίσματα, αντικατάσταση μπαταρίας όπου χρειάζεται),  εργασίες πλήρους συντήρησης και διαγράμμισης του ξύλινου παρκέ στο χώρο του γηπέδου μπάσκετ, χρωματισμοί εσωτερικά του γηπέδου καθώς και επισκευές στις εξωτερικές θύρες του κτιρίου και σε κάποιες εσωτερικές. Το δεύτερο είναι αυτό της θέρμανσης. Θα γίνουν ηλεκτρο-μηχανολογικές εργασίες, όπως η μετατροπή συστήματος θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης από καύσιμο πετρέλαιο σε φυσικό αέριο (με αποξήλωση και μεταφορά της δεξαμενής πετρελαίου και του καυστήρα πετρελαίου),  αντικατάσταση των θερμαντικών σωμάτων και ανακατασκευή του γενικού ηλεκτρικού πίνακα με επανασύνδεση των επί μέρους ηλεκτρικών γραμμών.
Μόλις εγκατασταθεί ο ανάδοχος (καθώς απαιτείται τήρηση σειράς διαδικασιών για  την οριστική ανάδειξή του), οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα για να ολοκληρωθούν σε έξι μήνες. Δηλαδή, το αργότερα τον Ιούνιο.

 

Από το γραφείο Τύπου