Δήμος Τρικκαίων

Νέα όψη στην αυλή των 1ου Γυμνασίου - Λυκείου

20 Απριλίου 2018
Κατασκευάζονται 3 γήπεδα και επιστρώνεται η αυλή του σχολικού συγκροτήματος

 

Ακόμη τρία γήπεδα για μαθητές, ακόμη περισσότερη έμφαση στον αθλητισμό από τον Δήμο Τρικκαίων. Η τεράστια αυλή των 1ου Γυμνασίου και Λυκείου Τρικάλων αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για άθληση και περίπατο από δεκάδες περιοίκους. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νέο αθλητικό πάρκο της Σωτήρας και με δεδομένο, ότι οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της Μπάρας διεκδικούν χώρο για σχολικούς αγώνες, ο Δήμος Τρικκαίων κατασκευάζει τρία γήπεδα: ένα χειροσφαίρισης (handball), ένα καλαθοσφαίρισης (basket ball) και ένα πετοσφαίρισης (volley ball). Ο Δήμος Τρικκαίων έχει ενταχθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» και με 50.000€ προχωρά στην κατασκευή αυτών των τριών γηπέδων. Το βράδυ της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018 το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική μελέτη, για υποβολή της στο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, με χρήματα από το ΠΔΕ του 2018 (ο πλήρης τίτλος είναι ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΕΜΑΥΤΙΩΝ – ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ»).
Η μελέτη ουσιαστικά αναφέρει τον τρόπο κατασκευής των τριών αυτών γηπέδων, μόλις πέντε μήνες μετά την παρουσίαση των προβλημάτων της σχολικής αυλής από το 15μελές του 1ου Γυμνασίου Τρικάλων στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Τότε – τον Νοέμβριο του 2017 – ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου είχε αναγνωρίσει την αναγκαιότητα ανακατασκευής της αυλής, που έχει υποστεί ρηγματώσεις και φθορές. Η μελέτη για τα τρία γήπεδα περιγράφει ότι «υπάρχουν στον αύλειο χώρο, επί φθαρμένου ασφαλτικού δαπέδου, γήπεδα βόλεϊ και μπάσκετ χωρίς διαγραμμίσεις με παλιές μπασκέτες και φιλέ βόλεϊ, γεγονός που καθιστά δύσκολη την άθληση των μαθητών και ταυτόχρονα αναγκαία την υλοποίηση παρεμβάσεων με σκοπό την αναβάθμιση των αθλητικών αυτών εγκαταστάσεων».
Επομένως, με την ένταξη του Δήμου Τρικκαίων στο εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα, και αφού τα γήπεδα θα διαθέτουν τις απαραίτητες για σχολικούς αγώνες διαστάσεις και την κατάλληλη χωροθέτηση, η αυλή θα αποκτήσει νέο περιεχόμενο. Ικανοποιείται, επίσης, το αίτημα των μαθητών, αφού η κατασκευή ων γηπέδων θα γίνει σε νέα υπόβαση από ασφαλτικό τάπητα. και θα ολοκληρωθούν με την επίστρωση χυτού συνθετικού τάπητα, συμπεριλαμβανομένων και των ειδικών διαγραμμίσεων. Η τελική επιφάνεια θα κατασκευαστεί έντεχνα σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις πιστοποιήσεις  εφαρμογής αθλητικών δαπέδων.
Ετσι κι αλλιώς, κάθε απόγευμα δεκάδες τρικαλινοί έχουν μετατρέψει την αυλή σε χώρο άθλησης. Μόλις όμως ο Δήμος Τρικκαίων ολοκληρώσει τις εργασίες για το νέο αθλητικό πάρκο στη Σωτήρα (ήδη προχωρούν οι εργασίες για την περιπατητική διαδρομή), η αυλή αναμένεται να αποσυμφορηθεί.

 

Από το γραφείο Τύπου