Δήμος Τρικκαίων

Νέα πρωτοβουλία του Δ. Τρικκαίων για επίλυση χρονίζοντων θεμάτων

13 Ιουλίου 2017
Ένα ακόμη χρονίζον ζήτημα επιδιώκει να επιλύσει ο Δήμος Τρικκαίων. Αφορά στην εκκρεμότητα με οικόπεδα στις εργατικές κατοικίες της Σωτήρας και την οποία συζήτησαν σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων και η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη, στο Δημαρχείο Τρικκαίων.

Ουσιαστικά η εκκρεμότητα κρατά περίπου 10 χρόνια και αφορά στη μη κατασκευή από τον τότε ΟΕΚ, των κτισμάτων που θα έπρεπε να είχαν ανεγερθεί στην περιοχή. Αυτό προβλεπόταν στη σχετική συμφωνία, όταν ο Δήμος Τρικκαίων δώριζε στον Οργανισμό Εργατικών Κατοικιών οικόπεδο για την ανέγερση των εργατικών κατοικιών. Στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας, όμως, ο ΟΕΚ καταργήθηκε και οι αρμοδιότητές του μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ, πλην των κατασκευαστικών, που δεν υφίστανται πια.
Όμως ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει να επιλύσει την εκκρεμότητα προς όφελος των πολιτών. Η συζήτηση ήταν εκτενής και ασχολήθηκε με όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την εκκρεμότητα και με παρεμφερή θέματα.
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος . Χρ. Γούλας, ο γενικός γραμματέας του Δήμου κ. Θωμάς Παπασίκας και ο νομικός, ειδικός συνεργάτης του Δήμου, κ. Νίκος Νικολάου. Επίσης, την κ. Καραμεσίνη συνόδευαν, η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Περιφερειακής Δ/νσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ κ. Ολγα Τσιούρβα και το στέλεχος της Δ/νσης κ. Κέλλυ Γεροστεργίου.
Νωρίτερα ο κ. Παπαστεργίου ξενάγησε τις επισκέπτριες στον χώρο του control room του Smart Trikala.

Από το γραφείο Τύπου