Δήμος Τρικκαίων

Νέα σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης για νέους στα Τρίκαλα

19 Σεπτεμβρίου 2017
Συνεργασία Δήμου Τρικκαίων - Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς"

 

Ασφαλής οδήγηση από τη νεανική ηλικία. Αυτό είναι το βασικό μέλημα του Δήμου Τρικκαίων, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, και το 2017 ο Δήμος συνεργάζεται με την κορυφαία ομάδα για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.
Μαθητές σχολείων της Γ Λυκείου επισκέπτονται το Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου και ενημερώνονται βιωματικά για θέματα ασφάλειας.

Με «τυφλό» περπάτημα, με προσομοίωση πρόσκρουση και με εικονική ανατροπή οχήματος, οι μαθητές παίρνουν μια μικρή γεύση από συνέπειες μη τήρησης κανόνων ασφαλείας. Νωρίτερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του παρακείμενου 10ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, γίνεται σεμινάριο για βασικές αρχές της ασφαλούς οδήγησης και συμπεριφοράς. Ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί τη δράση για τους μαθητές και τις μαθήτριες που, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους θα είναι έτοιμοι να αποκτήσουν δίπλωμα οδήγησης. Η δράση αφορά σε μαθητές ςτης Γ Λυκείου από τα Λύκεια του Δήμου, αλλά τα απογεύματα της Τρίτης και της Τετάρτης 19 και 20 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και συλλογικότητες ή μεμονωμένοι πολίτες.

Από το γραφείο Τύπου