Δήμος Τρικκαίων

Nέες επισκέψεις Σχολείων στο Αθλητικό Μουσείο

16 Μαρτίου 2018
Πόλος έλξης για την αθλητική ιστορία του τόπου μας

Πόλο έλξης για μαθητές, σπουδαστές και όχι μόνο, αποτελεί το Δημοτικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, το οποίο είναι μοναδικό στην Ελλάδα. Όλη η αθλητική ιστορία της πόλης βρίσκεται συγκεντρωμένη σε κτίριο στο κέντρο της πόλης, με δωρεάν είσοδο, αναδεικνύοντας τους πρωτεργάτες του αθλητισμού της πόλης.

Την Παρασκευή 16-3-2018 επισκέφθηκαν το Μουσείο 15 μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους Σωτηρία Παπανικολάου Δ/ντρια, Κάκια Δήμητρα αναπληρώτρια Δ/ντρια, Μπαλκίζα Δημήτριο φιλόλογο, Γεωργούλα Νίκο Γεωπόνο, Μπέργιου-Χύμα Βαίτσα Θεολόγο, Καρβούνη Βασιλεία Κοινωνική Λειτουργό, Σιάτρα Βασιλική ψυχολόγο, Γούλα Γεωργία Ειδ. Β.Π., Οικονόμου Ιωάννα πρακτική.

Την Πέμπτη 15-3-2018 στο Μουσείο βρέθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Πύλης Βοιωτίας συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Τσιάκα Αθανάσιο και Ρώσση Χρήστο. Στην ξενάγηση των φιλοξενουμένων από τη Βοιωτία πήρε μέρος και ο τρικαλινός πρωταθλητής Στέλιος Βάσκος

Επίσης την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο 25 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Διαλεκτού συνοδευόμενοι από τα τους δασκάλους Κουτή Σμαρούλα, Οικονόμου Χριστίνα και Χλωρού Ειρήνη.

Την Τετάρτη 14-3-2018 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων οι μαθητές της Β’ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Σακκά συνοδευόμενοι από τους δασκάλους Σούλη Ασπασία και Νικολέτα Μούτσιου.

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00

Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431353518 και 2431353524.