Δήμος Τρικκαίων

Νέες επισκέψεις Σχολείων στο Αθλητικό Μουσείο

2 Φεβρουαρίου 2018
Σειρά είχε το Δημοτικό Σχολέείο Ζάρκου

 

Την Πέμπτη 1-2-2018 επισκέφθηκαν το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων οι μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους Ντίνα Τζοβάρα, Ελένη Μουσιώνη και Κώστα Γκούτσια.

Επίσης την ίδια ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο οι μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Ζάρκου συνοδευόμενοι από τη Δ/ντρια Καλλιτσουνάκη Γεωργία, και τους δασκάλους Κυριακοπούλου Μαρία, Μπέη Γρηγόρη, Γούπο Θεόδωρο, Κωνσταντάκου Αλεξία και Πολύμερο Κων/νο.

 

Το Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο Τρικάλων, στεγάζεται στο Καστρακίδειο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών, Καποδιστρίου 13, και έχει ως στόχο να αναδειχθούν οι πρωτεργάτες τους αθλητισμού της πόλης και να παρουσιαστούν τα επιτεύγματα των νεότερων αθλητών.

Η έκθεση, αντλώντας στοιχεία από ένα σημαντικό φωτογραφικό αρχείο και μια πλούσια συλλογή τεκμηρίων, αναπτύσσεται στους δυο ορόφους του μουσείου. Η δομή της είναι θεματική, με αντικείμενα που με τη φυσική τους παρουσία ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 έως και σήμερα.

Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Πρωτεργάτες του αθλητισμού των Τρικάλων», «Παλιοί και νέοι τρικαλινοί αθλητές», όπως ο Χρήστος Παπανικολάου, η Σοφία Σακοράφα, οι αείμνηστοι Γιώργος Τσιάντας και Βαγγέλης Σκούρας κ.α., «Ορειβασία – Χιονοδρομία».

Στον α’ όροφο παρουσιάζονται οι ενότητες: «Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες», «Παγκόσμιος αθλητισμός – Έλληνες και Ξένοι πρωταθλητές», «Αίθουσα Τροπαίων του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων», «Αίθουσα Πελίγκου», «Αίθουσα Μπονώτη», «Αίθουσα Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού» .

 

Ώρες επισκέψεων: Από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 09:00 έως 13:00

Πληροφορίες και προγραμματισμός επισκέψεων στα τηλ.: 2431353518 και 2431353524.