Δήμος Τρικκαίων

Νέες παρεμβάσεις του Δ. Τρικκαίων για τις Κοινωνικές Δομές

6 Μαρτίου 2017
Αμεσες αναμορφώσεις στο ωράριο λειτουργίας των τριών Κοινωνικών Δομών που δεν πήραν ακόμη παράταση, εφαρμόζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Μετά από επίσκεψη του Δήμαρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου στον χώρο των Δομών, στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, έγινε συζήτηση με εργαζόμενους για τα υπαρκτά θέματα, παρόντος του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Ψύχου. Τα θέματα σχετίζονταν με το μέλλον των Δομών, αλλά και με τα όσα σχετίζονται με την ομαλή εξυπηρέτηση των ωφελούμενων. Στη

Ως γνωστόν, με δική του πρωτοβουλία ο Δήμος Τρικκαίων ανέθεσε με 19.200 ευρώ στην ΚοιΣΠΕ Τρικάλων για ένα δίμηνο τη λειτουργία τριών δομών: του Ξενώνα, του Κοινωνικού Εστιατορίου και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων.
Με τροποποιημένο προς το παρόν ωράριο, οι Δομές λειτουργούν με κάποιες διαφοροποιήσεις, χωρίς όμως να υπάρχει διακοπή λειτουργίας, σε αντίθεση με ό τι συμβαίνει στη συντριπτική πλειονότητα άλλων Δήμων.
Πλέον, μία εβδομάδα μετά τη λειτουργία με χρήματα του Δήμου, γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και άμεσα θα τροποποιηθεί το ωράριο λειτουργίας μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς και τα Σάββατα.
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για τους φιλοξενούμενους, να αξιοποιήσουν τις Δομές (ατομική υγιεινή, καθαριότητα, ξεκούραση).
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος Τρικκαίων έχει ως στόχο την αναβάθμιση των Δομών. Ετσι, με δεδομένο ότι η παράταση λειτουργίας των Δομών με κρατική χρηματοδότηση βρίσκεται σε εκκρεμότητα – και ασκείται η ανάλογη πίεση -, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί τη λειτουργία Ξενώνα Μεταβατικής Φιλοξενίας.
Από το γραφείο Τύπου