Δήμος Τρικκαίων

Νέες προπονήσεις Λακρός στα Τρίκαλα

1 Ιουνίου 2018

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν ξανά το Λακρός και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία!

Το άθλημα με τους ταχύτερους ρυθμούς διάδοσης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ήρθε για τρίτη φορά στην πόλη μας τη Δευτέρα 14 Μαΐου.

Πέρασε λιγότερο από ένας χρόνος μετά την πρώτη κιόλας παρουσίασή του μόλις τον περασμένο Ιούνιο στον χώρο της ΣΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, κι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι Τρικαλινοί μαθητές/τριες αλλά και φοιτητές/τριες έχουν αγκαλιάσει το μέχρι προ ολίγου «ξένο» προς εμάς άθλημα του λακρός.

Το επιτελείο μας επισκέφτηκε λοιπόν για τρίτη φορά την Παρασκευή 11 Μαΐου την Ελλάδα, επιχειρώντας στην παρούσα φάση να «διαχύσει» τις προπονήσεις σε τέσσερα διαφορετικά σημεία :

  • Στο κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 12 Μαΐου
  • Στα Εκπαιδευτήρια Αθηνά τη Δευτέρα 14 Μαΐου
  • Στα Εκπαιδευτήρια Ν. Μπακογιάννη στη Λάρισα, την Τετάρτη 16 Μαΐου
  • Στη ΣΕΦΑΑ την Τρίτη και Πέμπτη 15 και 17 Μαΐου αντίστοιχα και ώρες 4.30 έως 7.30, για διπλές προπονήσεις με τους φοιτητές Φυσικής Αγωγής, αλλά και όσους μαθητές ή καθηγητές είχαν παρακολουθήσει τις προηγούμενες επιμορφώσεις κι επιθυμούν να συνεχίσουν.

Λίγες μόνο μέρες κατόπιν της ολοκλήρωσης των ενεργειών μας, αισθανόμαστε απερίγραπτη ικανοποίηση και ανείπωτη χαρά που το όνειρο της διάδοσης ενός νέου αθλήματος και η παροχή νέων διεξόδων σε νέους και νέες στα Τρίκαλα, φαντάζει ολοένα και πιο αληθινό.

Ο σκοπός μας, να σχηματίσουμε το εφαλτήριο για τη δημιουργία γυναικείας ομάδας λακρός με συμμετοχή αμιγώς ελληνίδων αθλητριών και μάλιστα Τρικαλινών, παρουσιάζεται ανοιχτός και τα εμπόδια ικανά να υπερνικηθούν. Σύμμαχοί μας είναι ο ενθουσιασμός καθώς και η συμμετοχή μεγάλου αριθμού γυμναστών, φοιτητών αλλά φυσικά και μαθητών/τριών και στα τέσσερα σημεία που πραγματοποιήθηκαν οι προπονήσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Αποτέλεσμα, μάλιστα, όλων των επιτυχών συναντήσεων αποτελεί η συμφωνία για τους πρώτους αγώνες στη Θεσσαλία και δεύτερους Πανελλαδικά, οι οποίοι πρόκειται να λάβουν χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου!

Η αρχή λοιπόν και τα θεμέλια φαίνεται πως έχουν ήδη τοποθετηθεί. Ο δρόμος μας είναι ακόμα μακρύς, αλλά πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια όλων των συμμετεχόντων θα καταφέρουμε να τον διαβούμε αισίως κι επιτυχώς.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά τον πρωτοπόρο Δήμαρχο κο Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Αντιδήμαρχο κο Άκη Αναστασίου, τον Αθανάσιο Παπαιωάννου, Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ, τον Βασίλη Γεροδήμο, Επίτιμο Διδάκτορα Καθηγητή στη ΣΕΦΑΑ Τρικάλων, τα Εκπαιδευτήρια Αθηνά και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Βασίλη Γκίμτσα, τον Διευθυντή του Γυμνασίου Μιλτιάδη Παππά, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής Σάκη Γεωργίου και Κώστα Μόρφο καθώς και τα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη στη Λάρισα με επικεφαλής τους Νίκο Μπακογιάννη, την Ευαγγελία Κουκουλά Διευθύντρια του Γυμνασίου, την Ευαγγελία Καραβάκα και τον Φάνη Τσιτρούλη, καθηγητές Φυσικής Αγωγής για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και την αμέριστη βοήθεια που μας παρείχαν.

Φυσικά θα ήταν παράλειψή μας να μην αναφερθούμε στο Κολλέγιο Ανατόλια και συγκεκριμένα στον Στεπάν Παρτέμιαν, Συντονιστή Εξωσχολικών Δραστηριοτήτων για το Αμερικανικό Κολλέγιο και τη Χριστίνα Ντανίσκας, Βοηθό Συντονιστή Γραφείου Διεθνών Προγραμμάτων- Προπονήτρια Λακρός τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία και πολύτιμη αρωγή που προσέφεραν.

Για περισσότερο λακρός λοιπόν ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Cathy Samaras,

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λακρός Γυναικών

Μαρία Σαμαρά,

Υπεύθυνη Συντονισμού και Διοργάνωσης