Δήμος Τρικκαίων

Νέο 8ο νηπιαγωγείο: Παρελθόν η φοίτηση νηπίων σε ισόγειο πολυκατοικίας

6 Σεπτεμβρίου 2019

Σε πολύ σύντομο διάστημα ο Δήμος Τρικκαίων επιλύει πρόβλημα στέγασης και εκπαίδευσης νηπίων σε ισόγεια πολυκατοικιών. Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο νέο 8ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων (στην περιοχή Μπάρας) και μεταστεγάζονται στο νέο διδακτήριο τα νήπια από τα ισόγεια πολυκατοικιών, στα 8ο και 25ο Νηπιαγωγεία (περιοχή ΔΕΗ).
Το νέο διδακτήριο επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής 6 Σεπτεμβρίου 2019 οι αντιδήμαρχοι Εργων και Παιδείας κ.κ. Μητσιάδη και Αναστασίου αντιστοίχως, μαζί με τον αν. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Γ. Κωνσταντάκο. Στελέχη των υπηρεσιών του Δήμου συνεργάστηκαν με τον εργολάβο (εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΤΣΟΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ) και συζήτησαν διαδικαστικά και λεπτομέρειες σε τεχνικά θέματα.

Το συγκεκριμένο διδακτήριο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ ( Άξονας Προτεραιότητας 2.β. «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού», του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Θεσσαλίας 2014 – 2020) με αρχικό προϋπολογισμό 660.000€.
Το κτήριο είναι ισόγειο, εμβαδού 306,21 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των ΑμεΑ επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.  Φυσικά, υπάρχουν εγκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και πυρόσβεση, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Από το γραφείο Τύπου