Δήμος Τρικκαίων

Νέο διδακτήριο για το 18ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων

10 Φεβρουαρίου 2016
Ακόμη ένα διδακτήριο προστέθηκε στην πόλη των Τρικάλων και παραλήφθηκε επισήμως από τον Δήμο Τρικκαίων. Πρόκειται για το διδακτήριο του 18ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων, το οποίο ήταν το πρώτο έργο, για το οποίο υπέγραψε τη σχετική σύμβαση ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

 Η ανάδοχος εταιρία «ΣΙΑΚΑΒΑΡΑΣ ΔΗΜ. & ΣΙΑ Ο.Ε.» τήρησε το χρονοδιάγραμμα και σήμερα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη παρέλαβε το κτήριο, παρόντων των στελεχών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών. Το διδακτήριο λύνει πολλά προβλήματα για τα νήπια της περιοχής αλλά και για όλους τους τρικαλινούς, καθώς ο Δήμος πλέον δεν θα πληρώνει ενοίκιο για τη στέγαση του νηπιαγωγείου σε ιδιωτικό χώρο.
Το κτήριο κόστισε, μετά την έκπτωση 13%,  517.650 ευρώ και τα χρήματα προήλθαν από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και ανεγέρθηκε σε οικόπεδο εμβαδού 995,61 μ2 (στο Ο.Τ. 1160A), πριν τις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ στην οδό Καλαμπάκας.
Το κτήριο είναι ισόγειο, εμβαδού 298,57 τ.μ. και περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας και χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής.

Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δύο εισόδους, ενώ η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.

Από το γραφείο Τύπου

18 nip 18 nip1 18 nip3