Δήμος Τρικκαίων

Νέο παιδικό σταθμό αποκτούν τα Μ. Καλύβια

4 Οκτωβρίου 2021

Με την ανακατασκευή κτηρίου στα Μ. Καλύβια, ο Δήμος Τρικκαίων εξασφαλίζει μια ακόμη δομή για τα παιδιά και ειδικά για όσα ζουν στην περιφέρεια. Πρόκειται για το έργο «Ανακατασκευή δημοτικού κτηρίου παιδικού σταθμού Μεγ. Καλυβίων», που είχε προϋπολογισμό 296.000 € και με χρήματα του Δήμου Τρικκαίων πλέον προχωρά. Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρείας «Αθ. Σουλεμέτσης και ΣΙΑ ΟΕ».
Η σχετική προσπάθεια είχε ξεκινήσει ήδη από το 2007, από τον τότε Δήμο Μ. Καλυβίων, που προόριζε το κτήριο για πνευματικό κέντρο. Μάλιστα είχαν γίνει και σχετικές εργασίες το 2008 αλλά πλέον, ο Δήμος Τρικκαίων προσθέτει μια ακόμη ψηφίδα στην προσχολική εκπαιδευτική διαδικασία και μέριμνα. Σήμερα οι ανάγκες των παιδιών καλύπτονται σε ενοικιαζόμενο κτήριο.
όπως τόνισε η αντιδήμαρχος Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, «με το έργο αυτό, λύνουμε ένα χρόνια πρόβλημα και προσφέρουμε ουσιαστική φροντίδα για τα παιδιά της περιοχής. Φροντίζουμε να ανακατασκευάσουμε το υπάρχον κτήριο, δίνοντας στους πολίτες ένα κτήριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών».
Με το έργο που θα υλοποιηθεί, ουσιαστικά θα εναρμονιστούν οι χώροι με την κείμενη νομοθεσία προκειμένου να πληρούν τις σχετικές προδιαγραφές.
Οι εργασίες είναι εσωτερικές και εξωτερικές, και περιλαμβάνουν διαμόρφωση του χώρου εσωτερικά, καθαίρεση των δύο μικρών κτισμάτων, εργασίες για θερμομόνωση και ηχομόνωση, ανακατασκευή των τουαλετών, κουζίνα, απαραίτητες εργασίες στα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού, ράμπα, ελαιοχρωματισμός, πυρασφάλεια, κιγκλιδώματα.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης