Δήμος Τρικκαίων

Νέοι ηλεκτρικοί φορτιστές οχημάτων στον Δ. Τρικκαίων

30 Δεκεμβρίου 2020

Στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης μεταβαίνει ο Δήμος Τρικκαίων με τους Σταθμούς Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων. Με την έγκριση ποσού 59.520 € από το «Πράσινο Ταμείο», χρηματοδοτείται η μελέτη για τους ΣΦΗΟ, το επόμενο βήμα στην αυτοκίνηση. Βάσει της νομοθεσίας, θα πρέπει να χωροθετηθούν στις πόλεις με το σχετικό όριο να είναι 1 φορτιστήανά 1.000 κατοίκους. Η μελέτη που θα προκηρυχθεί άμεσα, θα καθορίζει τα σημεία και τον χρόνο τοποθέτησης των φορτιστών, με βάση τα κριτήρια, τις τοπικές ανάγκες και ιδιομορφίες και του κυκλοφοριακού, κατόπιν της μελέτης της υφιστάμενης κατάστασης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων μετέχει στη νέα ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, καθώς:
1. διαθέτει ήδη δύο δωρεάν φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα, στον χώρο στάθμευσης της οδού Κανούτα (φωτό) και στον Μύλο Ματσόπουλου.
2. τοποθετεί άλλους δύο δωρεάν ταχυφορτιστές, άμεσα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης της πλατείας Δικαστηρίων και τον ερχόμενο Ιανουάριο στον χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου. οι ταχυφορτιστές εγκαθίστανται με τη συνεργασία των δύο εταιρειών του Δήμου, e-trikala ΑΕ και Αστική Ανάπτυξη.
3. από το 2018 υλοποίησε μέσω της e-trikala ΑΕ, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELVITEN για την εξέταση της μικροκινητικότητας. Με το πρόγραμμα


– 5 οχήματα παρασχέθηκαν δωρεάν σε πολίτες και επισκέπτες,
– 5 οχήματα δόθηκαν σε εταιρείες ταχυμεταφορών για εκτίμηση δυνατοτήτων,
– ηλεκτρικά ποδήλατα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της Δημοτικής Αστυνομίας και υπηρεσιών.
4. Τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2020), στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε έκθεση ηλεκτρικών οχημάτων κάθε είδους στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων. Στόχος, να γνωρίσουν από κοντά οι πολίτες την επόμενη γενιά στην αυτοκίνηση.

Από το γραφείο Τύπου