Δήμος Τρικκαίων

Νέος ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα: Μουσείο Τσιτσάνη - Πάρκο Αη Γιώργη

31 Μαΐου 2019
Δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Με μια ποδηλατοβόλτα και εγκεκριμένα χρήματα ο Δήμος Τρικκαίων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί μια βόλτα στελεχών του Δήμου και φορέων, με στόχο να ελεγχθεί ο ένας από τους νέους ποδηλατόδρομους στα Τρίκαλα. Πρόκειται για αυτόν που θα ενώσει το κέντρο της πόλης και δη το Μουσείο Τσιτσάνη, με το πάρκο του Αη Γιώργη!
Μια διαδρομή όμορφη, χωρίς πολλά αυτοκίνητα, που δίνει διέξοδο και συνδέει το συγκεκριμένο αθλητικό πάρκο με το πολιτιστικό κέντρο του Μουσείου Τσιτσάνη. Μια διαδρομή που αποσυμφορεί το κέντρο, ενισχύει τους ποδηλατόδρομους   και συμβάλλει στον τίτλο « Τρίκαλα – πρωτεύουσα του ποδηλάτου».
Διότι τα 40.000 περίπου ποδήλατα στην πόλη, επιβάλλουν υλοποίηση νέας πολιτικής και συνεχείς δράσεις σε αυτόν τον τομέα.
Ετσι, στο πλαίσιο της  Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Τρικκαίων και με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, ο Δήμος προωθεί σε πρώτη φάση, δημιουργία των νέων ποδηλατοδρόμων και ολοκλήρωση – επισκευές στους υπάρχοντες, με προϋπολογισμό 725.000€.
Το απόγευμα της Δευτέρας, λοιπόν, στελέχη του Δήμου, της ΕΛΑΣ με ποδήλατα και της Δημοτικής Αστυνομίας με ποδήλατα, θα διανύσουν μια διαδρομή, στην οποία θα δημιουργηθεί ο νέος αυτός ποδηλατόδρομος. Η διαδρομή είναι: Πεζογέφυρα όπισθεν Ι.Ν. Αγίων Κων/νου & Ελένης, Εθν. Αντίστασης, Κατσιμήδου, Σπετσών, Σπετσοπούλας, Καρδίτσης, Αρριανού και Καλυψούς. Στόχος, να διαπιστωθούν επί τόπου τυχόν ιδιαιτερότητες, προβλήματα, χρόνος διαδρομής, που θα προστεθούν στον υπάρχοντα σχεδιασμό.
Οπότε… η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου στα Τρίκαλα είναι η αρχή για να γιορτάζει το ποδήλατο κάθε μέρα. Με τη συνεργασία και την ευαισθητοποίηση όλων, με δράσεις σε επίπεδο ενημέρωσης που ήδη ετοιμάζονται, με ορθή οδηγική συμπεριφορά και Παιδεία, τα Τρίκαλα εκσυγχρονίζονται και στον τομέα του ποδηλάτου.

 

Από το γραφείο Τύπου