Δήμος Τρικκαίων

Νέος ΣΜΑ: Κι άλλο έργο για την καθαριότητα στον Δ. Τρικκαίων

26 Οκτωβρίου 2020

Νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ ) κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για τον ΣΜΑ δίπλα από τον βιολογικό καθαρισμό, όπου υπάρχει ήδη εγκατάσταση, αλλά αυτή πλέον εκσυγχρονίζεται για να εξυπηρετεί καλύτερα τους τρικαλινούς. Ουσιαστικά, τα απορριμματοφόρα και από τα χωριά θα μπορούν ταχύτερα να απορρίπτουν το φορτίο τους, ώστε αυτό να μεταφέρεται επίσης ταχύτερα στον ΧΥΤΑ.
Το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Δήμου Τρικκαίων (συμπλήρωση και βελτίωση υποδομών λειτουργίας του)» ανέλαβε μετά τον διαγωνισμό η «Κ/ΞΙΑ Γεώργιος Αναστασίου & ΣΙΑ ΕΕ – Ε. Παπαχρήστος & ΣΙΑ ΕΕ» με 226.980,35€. Τη σύμβαση υπέγραψε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Τα χρήματα προέρχονται από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων».
Πλέον, ο χώρος των περίπου 8 στρεμμάτων θα περιφραχθεί, ενώ θα κατασκευαστούν γεφυροπλάστιγγα, ράμπες και θέσεις εκφόρτωσης για τα απορριμματοφόρα, οικίσκος για το προσωπικό, μαζί με δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροδότησης και πυρασφάλειας.
Η επιλογή της περιοχής έγινε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των περισσότερων Κοινοτήτων του Δήμου, την οδική προσβασιμότητα και την ευκολία σύνδεσης με τα δίκτυα Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Στη γύρω περιοχή θα γίνουν έργα πρασίνου και περιμετρική δενδροφύτευση.
Ταυτόχρονα, με την αγορά δύο αυτοσυμπιεζόμενων κοντέινερς και ενός πολυμηχανήματος (τύπου JCB), η ΠΑΔΥΘ και γενικότερα ο Δήμος Τρικκαίων θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη μεταφορά απορριμμάτων από τα χωριά και την πόλη προς τον ΧΥΤΑ.
Στην υπογραφή παρέστησαν η αντιδήμαρχος Εργων, Βασιλένα Μητσιάδη και η διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδώρα Σαργιώτη.

Από το γραφείο Τύπου