Δήμος Τρικκαίων

«Νέος» βιολογικός καθαρισμός στα Τρίκαλα

26 Ιουλίου 2019
Με 3,4 εκατ. € η ΔΕΥΑΤ αναβαθμίζει πλήρως το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων

 

Ενα πολύ μεγάλο έργο ουσίας για πιο καθαρή πόλη των Τρικάλων υλοποιεί η ΔΕΥΑΤ. Πρόκειται για τη μετά από 32 χρόνια αναβάθμιση, σε όλα τα επίπεδα, του υπάρχοντος βιολογικού καθαρισμού. Ο οποίος, ολοκληρώθηκε το 1987 , εξυπηρετώντας 40.000 κατοίκους, πλέον, 32 χρόνια μετά, θα εξυπηρετεί τους διπλάσιους κατοίκους με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα. Η ΔΕΥΑΤ, με προϋπολογισμό 3.410.000 €, προκήρυξε τον σχετικό διαγωνισμό την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 για το έργο με τίτλο «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ Η/Μ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΕΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ» (έναρξη υποβολής προσφορών 26/8/2019, λήξη 2/9/2019). Μόλις αναδειχθεί ο εργολάβος και ολοκληρωθούν οι εργασίες, η πόλη των Τρικάλων εισέρχεται σε νέα εποχή για θέματα λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού, με οφέλη στο περιβάλλον, στην καθαρή πόλη, στην υγιεινή ζωή όλων. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι προχωρούν αποχετεύσεις και δίκτυα ακαθάρτων σε διάφορες συνοικίες της πόλης (Ριζαριό, Πυργετός, Φλαμουλάκι κ.λπ.), γίνεται σαφές ότι ο Δήμος Τρικκαίων και η ΔΕΥΑΤ εντάσσουν τα Τρίκαλα στον 21ο αιώνα με συνθήκες… 21ου αιώνα.
Με το συγκεκριμένο έργο, διπλασιάζεται η κάλυψη του βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Τρικάλων, αυξάνεται η χωρητικότητα, εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται τα μηχανήματα. Προβλέπεται πλήθος εργασιών, σε όλους τους τομείς λειτουργίας του εργοστασίου, από τον καθαρισμό των κτηρίων, μέχρι την αντικατάσταση ή τοποθέτηση νέων μηχανημάτων, με αυξημένη χωρητικότητα, άρα και εξυπηρέτηση όλων των τρικαλινών, χωρίς προβλήματα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως αναφέρεται στη σχετική τεχνική έκθεση του έργου, ο στόχος των βελτιώσεων είναι «η άρτια ανταπόκριση και επάρκεια της εγκατάστασης στις μελλοντικές παροχές και φορτία και η επίτευξη υψηλής ποιότητας εκροής και επαναχρησιμοποίηση αυτής εντός ή/και εκτός του χώρου της ΕΕΛ».
Κάτι που επιτυγχάνεται με το συγκεκριμένο μεγάλο έργο – επένδυση για το μέλλον.

Από το γραφείο Τύπου