Δήμος Τρικκαίων

Νότες παντού στα Τρίκαλα!

22 Ιουνίου 2018
Τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή ημέρα Μουσικής με ποικίλες εκδηλώσεις σε γωνιές της πόλης

Μουσική παντού! Σε γωνιές και γειτονιές των Τρικάλων τιμήθηκε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, στο πλαίσιο και της Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης του Μουσείου Τσιτσάνη.
Από τις 7 το απόγευμα, οι δρόμοι των Τρικάλων γέμισαν από τους ήχους της Δημοτικής Φιλαρμονικής, η οποία στη συνέχεια «στάθμευσε» στον κήπο του Δημοτικού Ωδείου. Εκεί, όπου και μαθητές του Ωδείου μετείχαν στην πανδαισία ακουσμάτων από διαφορετικά είδη μουσικής. Και λίγα μέτρα πιο πέρα, στο Πνευματικό Κέντρο, οι τρικαλινοί απόλαυσαν μια εξαιρετική βραδιά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου. Παγκόσμιας κλάσης μουσικοί με επικεφαλής τον και συνθέτη Lowell Liebermann χάρισαν στιγμές μοναδικές σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, του ίδιου του Liebermann και ορισμένων κλασικών συνθετών. Μαζί του ήταν οι  Bella Hristova, Alison Bolshoi, Yoonah Kim, Dimitri Murrath, Dmitri  Atapine, Hyeyeon Park, σε μοναδικές στιγμές απογείωσης της μουσικής δωματίου. Αυτή η εκδήλωση, εξάλλου, με την τρικαλινή φιλοξενία και τη συνδιοργάνωση του Δήμου Τρικκαίων, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ.
Στη συνέχεια η Δημοτική Φιλαρμονική μετέβη στο Μουσείο Τσιτσάνη, όπου ο μαγικός χώρος εμπλουτίστηκε από τις νότες των διαφορετικών ειδών μουσικής. Και λίγο πιο μετά, ένα μεγάλο πάρτι από dj με σύγχρονη ηλεκτρονική και χιπ χοπ μουσική, στήθηκε στο παλιό διοικητήριο των φυλακών.
Αυτές οι εκδηλώσεις του Μουσείου Τσιτσάνη συνεχίζονται δωρεάν όπως πάντα, για τους τρικαλινούς και τους επισκέπτες:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

Η «ΤΡΙΚΑΛΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΡΕΑ» μαζί με μέλη του συγκροτήματος «Χοές Νηφάλιες» και φίλους οργανώνει και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με τα ομορφότερα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου,  του σημαντικού αυτού τραγουδοποιού που έβαλε τη δική του ιδιαίτερη σφραγίδα στο Ελληνικό τραγούδι. Ο Νίκος Παπάζογλου, ο «ινδιάνος» με το κόκκινο μαντήλι, έκανε μια πολύ σημαντική τομή στην ελληνική μουσική. Η “σχολή της Θεσσαλονίκης” με το ύφος και το περιεχόμενο αποτέλεσε πραγματικό μουσικό φυτώριο. Εξαιρετικός ερμηνευτής ο ίδιος με την χαρακτηριστική φωνή – γνώριμη για το βάθος, τον λυγμό και την ευαισθησία της , μας χάρισε μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που μας αγγίζουν πάντα.  Τα τραγούδια θα συνοδεύονται με οπτικό υλικό που επιμελήθηκαν τα μέλη της κομπανίας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ROCKABILLY
Η μπάντα με τις μουσικές το χορό και τα κοστούμια θα μας πάει πίσω , στα χρόνια του ’50, ενώ παράλληλα στον χώρο του ισόγειου του κτηρίου διοίκησης από 19 έως 25 Ιουνίου θα λειτουργεί έκθεση με δίσκους βινυλίου, juke box και  λοιπό οπτικό υλικό  εποχής

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ
Η Τρικαλινή κομπανία από την «ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ» θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά από τα ποιο όμορφα ρεμπέτικα τραγούδια

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Singing with Angry Bird από την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Η προβολή θα γίνει στο θεατράκι του Ληθαίου

 

ΠΑΡΑΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  13 – 25 ΙΟΥΝΙΟΥ

  1. ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Θέρος – Τέχνης Έρως»

Αυτό το καλοκαίρι ο Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων παρουσιάζει τη μεγάλη εικαστική έκθεση «Θέρος – Τέχνης Έρως», με τις τελευταίες δημιουργίες των μελών του.

Στις δύο αίθουσες του Μουσείου Τσιτσάνη οι καλλιτέχνες περιμένουν το κοινό της πόλης  (από 13 ως 24 Ιουνίου) σε μια αισθητική πανδαισία κάθε είδους έργων τέχνης (ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής, διακόσμησης κ. ά.). Καλοκαίρι με χρώματα, φως και αγάπη για την Τέχνη!
ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΟΥΣΙΟΥ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

  1. ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ “ROCKABILLY ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” Η έκθεση θα περιλαμβάνει δίσκους βινυλίου, εξώφυλλα δίσκων με τα γκρουπ και τους καλλιτέχνες της εποχής, πλούσιο φωτογραφικό υλικό για τη μουσική κίνηση της εποχής,  juke box και άλλες  ιστορίες για τους “θεμελιωτές” που έκαναν το Rock το σπουδαιότερο κομμάτι της παγκόσμιας μουσικής ιστορίας
    ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

 

Από το γραφείο Τύπου