Δήμος Τρικκαίων

Ο Δ. Τρικκαίων θα μεταφέρει πολίτες που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα

13 Δεκεμβρίου 2021
Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι» για αύξηση των εμβολιασμών

Ακόμη μία συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια αύξησης των εμβολιασμών. Ο Δήμος Τρικκαίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ και προσφέρει οχήματα και προσωπικό από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για μεταφορά πολιτών που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Προηγήθηκε η συνεργασία η συνεργασία του προέδρου της ΚΕΔΕ και Δήμαρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.
Με τη συνεργασία αυτή, ενεργοποιείται η συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα μεταφοράς πολιτών στα Εμβολιαστικά Κέντρα, με στόχο την αύξηση των εμβολιασμών.
Ηδη ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε επικοινωνία με τα Εμβολιαστικά Κέντρα στα όρια της περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα μεταφοράς και εμβολιασμού.
Η συνεργασία αφορά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, στον καθορισμό του προγράμματος εμβολιασμού, στην ταυτοποίηση των πολιτών – πιθανά ωφελούμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι» – για εμβολιασμό, καθώς και σε άλλα ζητήματα.

Από το γραφείο Τύπου