Δήμος Τρικκαίων

Ο Δήμος Τρικκαίων εκπαιδεύεται να εξυπηρετεί πολίτες με αναπηρία

15 Ιουνίου 2023

Την εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία, την ουσιαστική δηλαδή προσέγγιση της βέλτιστης εξυπηρέτησης όλων, προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων. Μέσω ενός σεμιναρίου που υλοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ο Δήμος Τρικκαίων πρωτοστατεί στην προσπάθεια να υιοθετηθεί και στις δημοτικές υπηρεσίες, η νέα, σύγχρονη οπτική, αυτή της συμπεριληπτικής νοοτροπίας. Δηλαδή, των προσπαθειών που θα συμβάλλουν στην ισότιμη διαχείριση ανάπηρων επωφελούμενων, για έναν Δήμο με περισσότερο ανθρώπινο πρόσωπο, στην πράξη και επί απτών ζητημάτων.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της e-trikala ΑΕ, GiSeMi hub, από τη «Με Άλλα Μάτια» αμκε. Ο πρόεδρός της, ο τυφλός Δικηγόρος κ. Βαγγέλης Αυγουλάς στην εισαγωγική του ομιλία, ανέπτυξε στους/στις δεκάδες εργαζόμενους/ες του Δήμου Τρικκαίων τους βασικούς στόχους του σεμιναρίου. Καλωσορίζοντας τους εισηγητές και τα στελέχη του Δήμου Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Σοφία Αλεστά, έδωσε έμφαση ακριβώς στην προσπάθεια του Δήμου, να «αγκαλιάσει» συνολικότερα τους πολίτες με αναπηρία, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση σε ισότητα στην πράξη.
Ακολούθησε η πραγματοποίηση του σεμιναρίου, από τα στελέχη τής «Με Άλλα Μάτια», ανά αναπηρία (πχ. βαρηκοΐα, κινητικές δυσκολίες, προβλήματα όρασης, αυτισμός), με ειδική ανάλυση των κατά περίπτωση τρόπων διευκόλυνσης των πολιτών στην εξυπηρέτησή τους με βάση συγκεκριμένα βήματα από την πλευρά των υπαλλήλων. Επίσης έγινε πρακτική επίδειξη των τρόπων συμπεριφοράς και επίλυσης προβλημάτων προς πολίτες με αναπηρία.

Από το γραφείο Τύπου