Δήμος Τρικκαίων

Ο Ηλ. Μόσιαλος απαντά στους Δημάρχους της χώρας

9 Ιουλίου 2021
Πρωτοβουλία Παπαστεργίου για τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, 3 το μεσημέρι, live στο κανάλι της ΚΕΔΕ στο YouTube και στην ιστοσελίδα της www.kede.gr

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και την ενίσχυση της εμβολιαστικής εκστρατείας ενάντια στον COVID-19 . Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημήτρη Παπαστεργίου, διοργανώνει την προσεχή Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στις 3 το μεσημέρι, διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης των δημάρχων της χώρας, με καλεσμένο τον Καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του Οικονομικού Πανεπιστημίου του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλο και με θέμα τα πραγματικά επιστημονικά δεδομένα για τα εμβόλια κατά του COVID-19.
H εκδήλωση θα έχει διάρκεια 60 λεπτά και σκοπός είναι να δοθούν έγκυρες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα που θα υποβάλλουν οι δήμαρχοι, πάνω σε ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες όλης της χώρας κι επηρεάζει άμεσα όχι μόνον τη δημόσια υγεία, αλλά την κοινωνική και οικονομική ζωή όλων μας. Μέσα από τη συζήτηση που θα γίνει θα επιχειρήσουμε να αναδειχθούν αλήθειες και να διαλυθούν μύθοι και προκαταλήψεις που έχουν δημιουργηθεί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, ως αναγκαίου μέτρου για την αναχαίτιση του COVID και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
Με αφορμή τη διοργάνωση της διαδικτυακής εκδήλωσης ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε πως “είναι σημαντικό να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και τις ζωές των πολιτών, δημιουργώντας μέσα από την αύξηση του αριθμού των πολιτών που θα εμβολιασθούν το επόμενο κρίσιμο διάστημα, ένα αποτελεσματικό τείχος ανοσίας απέναντι στο επερχόμενο νέο κύμα της πανδημίας.
Ο εμβολιασμός είναι το πιο ισχυρό όπλο της επιστήμης απέναντι σε έναν ιό που μεταλλάσσεται διαρκώς. Η αυτοδιοίκηση, ως θεσμός που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη από οποιονδήποτε άλλον, βγαίνει μπροστά και πάλι, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος που είναι να εμβολιαστεί όσον το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού, ώστε να επιστρέψουμε ομαλά στην οικονομική και κοινωνική μας κανονικότητα, χτίζοντας προηγουμένως το αναγκαίο τείχος ανοσίας απέναντι στον ιό και τις μεταλλάξεις του.
Η εκδήλωση με τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο εντάσσεται σε έναν κύκλο ενημερωτικών δράσεων που αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα η ΚΕΔΕ, με τον διακριτικό τίτλο ” ΚΕ. ΔΕ. μου λες….” , που στόχο έχουν να αναδείξουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες και συνδέονται άμεσα με τη λειτουργία των Δήμων.