Δήμος Τρικκαίων

Ο κορυφαίος τρικαλινός επιστήμονας Κ. Μπαλάνης στον Δήμαρχο Τρικκαίων

7 Ιουνίου 2019

Το βιβλίο του «Κεραίες» είναι «οδηγός για φοιτητές ηλεκτρολόγους μηχανικούς και Φυσικής. Η συμβολή του στην έρευνα για τεχνολογία «Στελθ», σημαντική. Το βιογραφικό σε έρευνα (πχ ΝΑΣΑ) και διδασκαλία σε αμερικανικά πανεπιστήμια, πλουσιότατο. Η αναγνώριση της επιστημονικής προσφοράς, παγκόσμια. Ο τρικαλινός (εκ Γαρδικίου) κορυφαίος επιστήμονας, Κωνσταντίνος Μπαλάνης, συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2019 με τον Δήμαρχο Τρικκαίων, στο γραφείο του δεύτερου. Ο κ. Μπαλάνης, επισκέφθηκε τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου σε μια συνάντηση γνωριμίας και ουσίας. Διότι, ναι μεν η εθιμοτυπική επίσκεψη σχετίστηκε με τα ζητήματα της επανεκλογής του Δήμαρχου Τρικκαίων και τις ευχές του κ. Μπαλάνη για τη νέα θητεία, αλλά η ουσία ήταν τα επιστημονικά ζητήματα. Οι δύο μηχανικοί συζήτησαν για τις επιστημονικές εξελίξεις, σε σχέση με τις κεραίες και τη χρήση τους, τα ραδιόφωνα, αλλά και τις εξελίξεις σε ζητήματα τεχνολογικής πρωτοπορίας. Κυρίως, σε όσα έχουν ήδη κάνει διάσημα τα Τρίκαλα και στις ΗΠΑ, για τις σύγχρονες, «έξυπνες» πόλεις με την εφαρμογή πρωτοποριακών πιλοτικών συστημάτων.

Παρόντος και του προέδρου της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλα, έγινε αναφορά σε θέματα σχέσεων Τρικάλων – Τιουσόν (αδελφοποιημένες πόλεις) αλλά και για την προσωπική διαδρομή του κ. Μπαλάνη στις ΗΠΑ σε επίπεδο επιστημονικό.
Ο κ. Παπαστεργίου δώρισε στον εξέχοντα τρικαλινό επιστήμονα, ένα νόμισμα από τη συλλεκτική έκδοση για τον Βασίλη Τσιτσάνη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, καθώς και αναμνηστικά από τον Δήμο Τρικκαίων.
O κ. Κωνσταντίνος Μπαλάνης είναι διακεκριμένος καθηγητής (regents professor) στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Arizona State University των ΗΠΑ. Επίσης, είναι επίτιμος καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

 

Από το γραφείο Τύπου