Δήμος Τρικκαίων

Ο παράξενος θα τραβηχτή...

17 Σεπτεμβρίου 2020

Συνέντευξις «αστραπή» με τον Αλέκο Αλεξανδράκη

Ο παράξενος θα τραβηχτή…

Κανένας δεν γνωρίζει την συνέχεια του δημοφιλούς σήριαλ, πλην των παραγωγών.

Η Έλενα, η γυναίκα του στην μικρή οθόνη και την ζωή.

Τον Μάιο του 1973, ο αείμνηστος Αλέκος Αλεξανδράκης βρέθηκε στα Τρίκαλα με τον θίασό του, εκεί όμως βρέθηκε και ο Θύμιος Λώλης για μια μικρή συνέντευξη.

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο «Παράξενος ταξιδιώτης» του γνωστού τηλεοπτικού σήριαλ, ήταν χθες κοντά μας, με τον θίασό του. Κι’ ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να είναι ένας απλός άνθρωπος, μα ένας μεγάλος καλλιτέχνης όπως τον γνωρίσαμε και προ εξαετίας που ξαναήλθε στην πόλη μας —τηλεοπτικά εξακολουθεί να παραμένει παράξενος και μυστηριώδης, παρά την θέληση του…

Είδα χθες το απόγευμα, στο καμαρίνι του, τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μόλις είχε φθάσει απ’ την Λάρισα με την Νόνικα Γαληνέα και τον Γιάννη Ευαγγελίδη βασικά πρόσωπα του «Παράξενου ταξιδιώτη». Γυμνός απ’ τη μέση και πάνω, καταϊδρωμένος, πίνοντας αναψυκτικά, απάντησε πρόθυμα στα ερωτήματα μου, που μοιραία περιστράφηκαν γύρω απ’ το δημοφιλές τηλεοπτικό σήριαλ.

— Κύριε Αλεξανδράκη, πότε επί τέλους θάχουμε την λύση του προβλήματος, του «Παράξενου ταξιδιώτη»;

Μακάρι νάξερα, άπαντα ο Αλέκος με την ίδια έκφραση των διαλόγων του στο σήριαλ. Δεν ξέρουμε τίποτα περισσότερο, απ’ αυτά που γυρίζουμε κάθε Τρίτη για την εκπομπή της Τετάρτης και Παρασκευής. Μπορώ, λοιπόν, να σας πω ότι στα δύο επεισόδια που γυρίσαμε χθες κλεινόμαστε και οι 7 σε μια αίθουσα και αρχίζει η δίκη για να ευρεθεί ο προδότης…

— Και ποιος είναι ο προδότης;

-Ούτε αυτό το ξέρω. Τα κείμενα μας τα δίνουν λίγη ώρα προτού μπούμε στο στούντιο κάθε φορά. Δεν ξέρω ούτε τον προδότη, ούτε πιανού είμαι γιός. Πάντως σε μερικές εκπομπές θα ευρεθεί ο προδότης, θα επιστρέψει σε μένα η Έλενα, πούναι η γυναίκα μου και η ιστορία θα συνεχισθεί με άλλα θέματα ανευρέσεως θησαυρού ή πετρελαίου στο νησί του Βρετού.

—Δηλαδή μέχρι πότε θα τραβήξει αυτή η ιστορία;

—Προ ημερών ξέρω, πως έγινε σύσκεψη ότι ΕΙΡΤ για το θέμα. Και οι μεν παραγωγοί θέλουν να τελειώσει με γοργό ρυθμό μέχρι τέλους του καλοκαιριού, το ΕΙΡΤ επιμένει να «τραβηχθεί» μέχρι τέλους του έτους.

—Πως βλέπετε όμως εσείς αυτό το… τράβηγμα.

—Οπωσδήποτε δεν είναι καλό, αλλά δεν μας πέφτει λόγος ν’ αρνηθούμε εγώ κι’ άλλοι ηθοποιοί.

—Η βαλίτσα πάλι κ. Αλεξανδράκη.

—Α, με την βαλίτσα του «Παράξενου ταξιδιώτη» συνέβη το έξης περίεργο. Ενώ όταν άρχισε το γύρισμα του σήριαλ, δεν υπήρχε καμιά προοπτική για την βαλίτσα, επειδή οι παραγωγοί είδαν πως το ενδιαφέρον των τηλεθεατών περιεστρέφετο γύρω απ’ την βαλίτσα, άρχισαν να της δίνουν… πρωτεύοντα ρόλο, χωρίς όμως να ξέρουν που θα βγει. Η βαλίτσα πάντως περιέχει ορισμένα έγγραφα και σχεδιαγράμματα…

—Με την Νόνικα Γαληνέα, την Έλενα του σήριαλ, σας ενώνουν άλλοι δεσμοί, πέραν της καλλιτεχνικής συνεργασίας.

—Ουσιαστικά είναι η γυναίκα μου και στην οθόνη και στη ζωή. Τυπικά μόνον δεν ενωθήκαμε με τα δεσμά του γάμου. Είμαστε δυο διαζευγμένοι κι’ έχουμε από τρία παιδιά. Εγώ μία κόρη 17 ετών, ένα γιό 81/2 και μια κόρη 31/2 ετών και η Έλενα δύο δίδυμες κόρες 16 ετών και άλλη μία 12 ετών.

—Για τον συμπολίτη μας ηθοποιό Γιώργο Κυρίτση τι έχετε να πείτε;

—Ο Κυρίτσης είναι καλός ηθοποιός και σπουδαίο παιδί. Σε ένα μήνα περίπου επανέρχεται στον «Παράξενο ταξιδιώτη» με έντονο ρόλο. Δεν αποκλείεται να συνεργασθώ μαζί του και στο θέατρο.

Τέλος ο κ. Αλεξανδράκης μου είπε πως ο ρόλος του στο έργο που παρουσίασε χθες στο «Παλλάς» —απογευματινή — βραδινή— «Πρόσεξε το σκαλοπάτι» τον κουράζει πάρα πολύ γιατί είναι μεγάλης διάρκειας και δύσκολος.                                                                                                        Λ.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης