Δήμος Τρικκαίων

Ο Πιερότος και η Κολομπίνα... αλληλοαπήχθησαν

4 Μαρτίου 2019

Αλληλοαπήχθησαν την Καθαρή Δευτέρα ντυμένοι εκείνος ως… πιερότος και εκείνη ως… κολομπίνα

Αν η Καθαρά Δευτέρα πέρασε για όλους μας ήσυχα και με… λαχαρμιά, δεν ήταν τέτοια και για δυο νέους, που την ήμερα αυτή βρήκαν να αλληλοαπαχθούν και την Σαρακοσιή να μη… σεβασθούν. Και ενώ οι συμπολίτες μας γελούσαν και χειροκροτούσαν τα μεταμφιεσμένα ζευγαράκια, αυτοί βρήκαν τον καιρό τους να καταστρώσουν το δρομολόγιο του ταξιδιού, να αλληλοαπαχθούν και ήδη την νηστεία να μεταβάλουν σε… Πάσχα.

Από καιρό ο Δημήτρης Κ. ετών 32 από τα Ρόγγια που διαμένει στην πόλη μας, γνώρισε την ωραία νέα Βούλα Μ. ετών 24 από την γραφική Καστανιά πού κι’ αυτή μένει στην πόλη μας. Και μέσα του ένοιωσε αίσθημα ερωτικό, στο οποίο και η Βούλα ανταποκρίθηκε.

Φαίνεται πώς κάποια εμπόδια θα υπήρχαν στην ένωση των και αυτοί σαν νέοι θέλησαν να τα υπερπηδήσουν. Και το κατόρθωσαν την νύκτα της Καθαράς Δευτέρας με την αλληλοαπαγωγή τους και το προς άγνωστη κατεύθυνση ταξίδι τους, ντυμένοι την αποκριάτικη φορεσιά, εκείνος ως… πιερότος και εκείνη… ως κολομπίνα.

Άσχετα αν τους κυνηγούν να τους ανεύρουν οικείοι και αστυνομίες, αυτοί έκαναν την πιο πρωτότυπη αλληλοαπαγωγή.

 


Οι παραλίγο… νύφη και γαμπρός

Η μικρή μας κι όμορφη Λενιώ — όνομα και μη… χωριό! —έδωσε την πιο καλή λύση προχθές την Κυριακή, στο δράμα— να το πιστέψουμε;— που την απειλούσε και το μετέβαλε σε κωμωδία.

Είπαμε, όμορφη πως είναι η Λενιώ κι’ είναι πραγματικά τέτοια και το ξέρει και η ίδια. Αλλιώς δεν εξηγείται η στάση της να διαλύσει το προξενιό —τελειωμένα πράγματα— και να το «σκάσει» από το σπίτι της την τελευταία στιγμή. Και σου λένε, ύστερα, πως οι γυναίκες, οι κοπέλες, δηλαδή, οι υποψήφιες κάνουν… κρά! για άντρα!…

Ας εξηγήσουμε, όμως, στον περίεργο αναγνώστη πως έχουν τα πράγματα.

Από μέρες πολλές πριν ζυμώνονταν το προξενιό, μεταξύ του πατέρα της παραλίγο νύφης και του πατέρα του παραλίγο γαμπρού και τους απαραίτητους για τέτοια ζητήματα προξενητάδες κι’ ήρθε πια η βλογημένη να την πούμε;— μέρα της εβδομάδας που μας πέρασε και «έκλεισαν» και συμφώνησαν για την Κυριακή να γίνουν τα «επίσημα».

  • Να σας ζήσουν… και στα μικρότερα!…

— Ευχαριστούμε και στα παιδιά σας —αν εκείνοι που ευχόντουσαν ήσαν πατεράδες— και στα δικά σας, αν ήταν ελεύθεροι.

Κάτσε τε να πιούμε. Και δώστου τα κεράσματα.

Ψώνια ο… γαμπρός, προετοιμασίες, έξοδα κακό. Ειδοποιήθηκαν, φίλοι και συγγενείς —άλλα έξοδα κι’ εκείνοι για δώρα— να βρίσκονται την Κυριακή, εξάπαντος στο σπίτι του γαμπρού να πάνε όλοι μαζί ν’ αλλάξουν τα δαχτυλίδια. Και ήρθε η Κυριακή. Έφτασαν οι συγγενείς έφτασαν και οι φίλοι. Έτοιμος κι’ ο γαμπρός, όσο νάρθει η συμφωνημένη ώρα και να ξεκινήσουν. Αλλά να κι’ ένας που ζητάει να του μιλήσει «ιδιαιτέρως»…

Στην αρχή κάποια υποψία, υστέρα ανησυχία και σε λίγο βρόντηξε το μυστικό. Τόσκασε απ’ το σπίτι της η νύφη!… Πώς έγινε; Κανένας δεν ήξερε. Άλλος έλεγε τούτο, άλλος εκείνο κι’ ο καθένας τα δικά του. Πως τόσκασε με κάποιον που αγαπούσε, πως έφυγε γιατί δεν ήθελε το γαμπρό.

Και τώρα τί γίνεται;…

Όχι στενοχώριες, λέει κάποιος. Το Μοναστήρι ναν’ καλά κι’ από γυναίκες με το τσουβάλι. Και τόρριξαν στο γλέντι, που κάηκε το πελεκούδι!…

Όσο για τη… νύφη πληροφορούμαστε πως είναι σε κάποιο συγγενικό της σπίτι, σε άλλο χωριό. Κι’ ο γαμπρός ζητάει τη λησμονιά!…


 

Πούλμαν χωρίς επιβάτες στην κοίτη του Ληθαίου

Δεν λειτούργησαν τα φρένα

 Πούλμαν της αστικής χωρίς όμως επιβάτες, έπεσε στην κοίτη του Ληθαίου, παρά την γέφυρα Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς και 6 οδηγός του να πάθει τίποτα, αλλά και το όχημα να υποστεί αξιόλογες ζημιές.

Πρόκειται για πούλμαν, που ο οδηγός του Ευθύμιος Εύαγ. Καραλής απ’ τα Μεγάλα Καλύβια, άφησε στον ελεύθερο χώρο δίπλα απ’ το συνεργείο — πλυντήριο Σιούλη, για σέρβις και πλύσιμο. Μετά την αναχώρηση του οδηγού και περί την 4 μμ. ώρα ο υπάλληλος του συνεργείου συμπολίτης Ιορδάνης ή Απόστολος Τραπότσης 46 χρόνων, θέλοντας να βάλει το πούλμαν στην ρεμίζα του συνεργείου έκανε μανούβρα, αλλά επειδή δεν λειτούργησαν τα φρένα το λεωφορείο κάνοντας όπισθεν «γλίστρησε» στην όχθη του Ληθαίου, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς απ’ το συνεργείο. Το πούλμαν σταμάτησε πριν φτάσει στα νερά και χωρίς ν’ άνατραπεί. Έτσι, κι ο οδηγός του δεν έπαθε τίποτα και το όχημα, ανασύρθηκε ύστερα από λίγη ώρα με γερανό, χωρίς ζημιές.

 

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης