Δήμος Τρικκαίων

Ο "Τρικαλολάτρης" και η ονομασία της πόλεως

13 Φεβρουαρίου 2017
Τα πάνω κάτω έφερε επιστολή συμπολίτη η οποία θεωρούσε αδικαιολόγητη τη μετονομασία της πόλεως από Τρίκαλα εις Τρίκκην και την αμφισβήτηση του ως προς τον Ασκληπιό και την ύπαρξη του Ασκληπιείου στα Τρίκαλα. Ακολούθησε πόλεμος επιστολών για το θέμα.

Την ίδια ημέρα που υπήρχε αίτηση προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο να καθιερωθεί ως σήμα της πόλεως το νόμισμα της Τρίκκης, κατόπιν πρωτοβουλίας της «Περιηγητικής Λέσχης Τρικάλων» και η οποία ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, επιστολή συμπολίτη στην «ΕΡΕΥΝΑ», που υπέγραφε ως «Τρικαλολάτρης», έφερε τα πάνω κάτω, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση επί του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ξεκινήσει ένας πόλεμος επιστολών στις τοπικές εφημερίδες.

(Δεξί κλικ για μεγέθυνση)

Εν τω μεταξύ το Δημοτικό Συμβούλιο ανέβαλε το θέμα της ημερησίας διατάξεως περί λήψεως αποφάσεως επί ψηφίσματος της Φιλαρχαίου Εταιρείας περί μετονομασίας της πόλεως εις Τρίκκην.

Η επιστολή του «Τρικαλολάτρη»

Η επιστολή η οποία απευθυνόταν προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρούσε ότι η μετονομασία της πόλης θα ήταν αδικαιολόγητη με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσον ιστορικά, γεωγραφικά και τουριστικά, όσον και από απόψεως εμπορικών και άλλων συναλλαγών, διότι θα επέλθει, κατ’ αυτόν, σύγχυσις αντί διευκολύνσεως.

Επίσης ο «Τρικαλολάτρης» αμφισβήτησε την ύπαρξη του Ασκληπιείου γι’ αυτό και η απόφαση 81/60 του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφραζε «την αγανάκτησιν του δια την δημοσιευθείσαν επιστολήν δια το σημείον κυρίως εις το οποίον αμφισβητεί την ύπαρξιν του Ασκληπιείου».

trik

Και αμέσως μετά ξεκινά ο πόλεμος των επιστολών διαφόρων συλλόγων αλλά και μεμονωμένων συμπολιτών.

ΕΡΕΥΝΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ