Δήμος Τρικκαίων

"Οδηγώντας" τους επισκέπτες των Τρικάλων

10 Νοεμβρίου 2016
Εφαλτήριο για προβολή της πόλης και σκαλοπάτι για ενεργοποίηση των πολιτών στο τουριστικό προϊόν, ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στον μύλο Ματσόπουλου.

Εκεί, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου, δόθηκαν τα αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής 44 τρικαλινών στο πρόγραμμα Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Οδηγών Δημιουργικών Περιηγήσεων. Ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε πριν δυο μήνες στην αίθουσα της πρώην ΔΕΚΑ (στον Αγιο Οικουμένιο) από τον Δήμο Τρικκαίων και τo Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Εθελοντές του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε την αναγκαιότητα να ενεργοποιηθεί το δυναμικό της πόλης, αρχής γενομένης από την τουριστική προβολή. Με αφορμή, δε, τον 6ο Μύλο των Ξωτικών, επεσήμανε τις προεργασίες που γίνονται σε αυτόν τον τομέα, προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να έχουν σαφή εικόνα της πόλης.
Ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής της ΣΕΦΑΑ κ. Αθ. Κουστέλιος ευχαρίστησε τον Δήμο για τη συγκεκριμένη ενέργεια, δίνοντας έμφαση και στον ρόλο των Εθελοντών Τρικάλων, που εκπροσωπούνταν από τον δημοτικό σύμβουλο (εντεταλμένο για θέματα εθελοντισμού) κ. Μιχ. Λάππα και τον κ. Βασίλη Αδάμο. Ο κ. Λάππας μάλιστα τόνισε το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το πρόγραμμα, προαναγγέλλοντας την πραγματοποίηση ενός ακόμη.

Από το γραφείο Τύπου