Δήμος Τρικκαίων

Οι διαδικτυακές Απόκριες του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

14 Μαρτίου 2021

Οσα δε φέρνει ο χρόνος, τα φέρνει η ώρα… και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων που, παρά τη συγκυρία της πανδημίας, οργάνωσε και διαδικτυακή κοπή πίτας και διαδικτυακή αποκριάτικη γιορτή. Το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαρτίου 2021, πριν την Κυριακή της Αποκριάς, οι εκπαιδευτές/τριες και οι σπουδαστές/τριες όλων των τμημάτων, συμμετείχαν σε μια γιορτή διαφορετική. Οπως το περιέγραψε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου, Σοφία Αλεστά, «συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, με κάθε επιτρεπτό μέσο και με σωστή οικονομική διαχείριση, να κρατήσουμε την τέχνη ζωντανή, να στηρίξουμε και να προβάλλουμε την καλλιτεχνική  δημιουργία στην πόλη μας με έμφαση στην εκπαίδευση των παιδιών».
Στο ίδιο κλίμα και ο Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, που έδωσε έμφαση στην ανάγκη της θεατρικής εκπαίδευσης και στη διά ζώσης συνάντηση των μελών των τμημάτων, με τη λήξη της πανδημίας. Εξήρε, επίσης, το έργο και την πρωτοβουλία του Δημοτικού Θεάτρου. Χαιρετισμούς σε κλίμα αποκριάτικο απηύθυναν οι αντιδήμαρχοι Βασιλένα Μητσιάδη (μέλος του Δ.Σ.) και Εφη Λεβέντη (αντιδήμαρχος Παιδείας).
Και οι μεταμφιεσμένοι/ες σπουδαστές και σπουδάστριες, απηύθυναν χαιρετισμό, μίλησαν για το κουστούμι που φρόντισαν να φορέσουν έστω και από το σπίτι, χόρεψαν σε ρυθμούς Αποκριάς, αντήλλαξαν ευχές, είδαν ζωντανά κλήρωση δώρων εν είδει κοπής πίτας, μέσω εντός «τροχού τύχης». Ακολούθησε διαδικτυακό πάρτι, μια μικρή γιορτή με χορό και τραγούδι, από το σπίτι καθενός και καθεμιάς. Ευχή όλων, να συνεχιστεί με διαπροσωπική επαφή πια, όταν λήξει η πανδημία, η θεατρική αγωγή που αυτήν την περίοδο το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων υλοποιεί διαδικτυακά.

Από το γραφείο Τύπου