Δήμος Τρικκαίων

Οι… δράκοι και οι μάγοι των Τρικάλων

15 Ιουλίου 2021

Ο «ΤΕΝΤΥΜΠΟΫΣΜΟΣ» ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ «ΔΡΑΚΟΙ» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑΝ ΓΟΥΡΝΑΣ ΕΠΕΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΝΕΑΝΙΔΑ

Ο ΕΝΑΣ ΒΑΡΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΝ ΔΡΑΣΙΝ

Είχαμε αναγράψει προχθές ότι δύο νεαροί εις τον σκοτεινό κατά τη νύκτα δρόμο παρά την γέφυρα Γούρνας επετέθησαν κατά νεάνιδος, την οποίαν επιχείρησαν να κακοποιήσουν και η οποία εσώθη χάρις εις την τυχαία διέλευση συμπολίτη μας.

Χθεσινές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νέοι αυτοί συνελήφθησαν υπό του αρμοδίου αστυνομικού τμήματος και παραπέμφθηκαν εις τον κ. εισαγγελέα διά τα περαιτέρω.

Κατά τας αυτάς πληροφορίας μας, οι δύο αυτοί τεντυμπόϋς την νύκτα της Τρίτης εις την ως άνω αναφερομένη θέση επετέθησαν κατά διερχομένης νεάνιδος και αφού την συνέλαβαν την φίμωσαν και την παρέσυραν μακράν της οδού και εις περισσότερον απόκεντρον μέρος, και αφού την εγύμνωσαν κατά το ήμισυ, επιχείρησαν να την βιάσουν.

Ευτυχώς εις μίαν στιγμή και κατόπιν άπεγνωσμένης προσπάθειας η νεάνις κατόρθωσε να απαλλαγεί της φιμώσεως και κάλεσε εις βοήθεια. Τις φωνές της ήκουσε διερχόμενος συμπολίτης, όστις και κατευθύνθηκε προς το μέρος, όπου κρατείτο υπό των δύο «δράκων», οι οποίοι μόλις τον αντελήφθησαν ετράπησαν εις φυγή εγκαταλείψαντες την νεάνιδα η οποία ακολούθως οδηγήθηκε υπό του συμπολίτου μας εις την οικία της. Κατά τις αυτές επίσης πληροφορίας μας, ο εις εκ των συλληφθέντων «δράκων» είχε κάμει το αυτό και προ 15θημέρου εις την συνοικία Κουτσομυλίων εις βάρος νεάνιδος και κατά τον αυτόν τρόπον και ήτις εσώθη χάρις εις την επέμβαση των περιοίκων.


ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΠΙΑΣΤΗΚΕ Ο «ΔΡΑΚΟΣ»!

Είχε τρομοκρατήσει τις γυναίκες της πόλεώς μας… αλλά ήταν δρακάκι!

Πρόκειται για νεαρό 16χρονο ερωτιδέα

Από όργανα του Τμήματος Ασφαλείας συνελήφθη χθες νεαρός ερωτιδεύς ηλικίας 16 περίπου χρονών ο όποιος όπως ο ίδιος ομολόγησε και μια κοπέλα κατήγγειλε ότι της έκανε άσεμνες και απρεπείς χειρονομίες πριν από μέρες σε πάροδο της οδού Μαυροκορδάτου γύρω απ’ το 5ο Δημοτικό Σχολείο.

Ίσως μερικοί κακοήθεις εκμεταλλευόμενοι τις φήμες που διαδόθηκαν γύρω απ’ το θέμα, συνέτειναν στην ευρύτερη διάδοσή τους με αποτέλεσμα να προκληθεί «πανικός» μεταξύ του γυναικόκοσμου της πόλης μας.

Είδαμε το νεαρό ο οποίος είναι μέτριου αναστήματος μάλλον κοντός και αδύνατος και η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι δεν πρόκειται περί «δράκου» αλλά περί ενός νεανίσκου «Δον Ζουάν» που ίσως θέλησε να δημιουργήσει για άγνωστους λόγους εντυπώσεις γύρω από το άτομό του επηρεαζόμενος μάλλον από κινηματογραφικές ταινίες κι απ’ το πνεύμα βίας που είναι διάχυτο στην εποχή μας.

Πάντως ο νεαρός δεν κρατήθηκε παραδόθηκε στους γονείς και θα παραπεμφθεί.

Έτσι ο μύθος περί δράκου διαλύθηκε και όπως γράφαμε και χθες οι συμπολίτισσες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχες μια που η χωροφυλακή ξαγρυπνά για την ησυχία τους και να μην πανικοβάλλονται στην πρώτη φήμη που έντεχνα διοχετεύουν άνθρωποι αδίστακτοι και μη σεβόμενοι τους εαυτούς τους.

Από τη στιγμή της συλλήψεώς του και την προσαγωγή του στο Τμήμα Ασφαλείας ειδοποιήθηκε ο Εισαγγελεύς κ. Φρίξος Πασχαλίδης ο οποίος και επόπτευε του έργου της ανακρίσεως.


Αφού αναγνωρίστηκε απ’ τα «θύματά» του

Ο 16ΕΤΗΣ «ΔΡΑΚΟΣ» ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΛΑ

«Όταν βλέπει γυναίκες δεν ξέρει πως του έρχεται»!

Σχετικά με την σύλληψη νεαρού συμπολίτη που επιτίθονταν σε γυναίκες και γύρω του δημιουργήθηκε όλη η μυθολογία του «δράκου», πληροφορούμαστε συμπληρωτικά και τα έξης:

Πρόκειται για τον Ι6χρονο συμπολίτη Ι.Κ.Ν., νεαρό, κοντού αναστήματος, ο οποίος χαρακτηρίζεται για έναν άκρατο ερωτισμό. Είναι ο νεαρός που έκανε τέσσερις επιθέσεις κατά νεαρών γυναικών της πόλης μας (οδός Μαυροκορδάτου, Αγία Επίσκεψη και αλλού τα δε θάματά του, που προσήλθαν στο Τμήμα Ασφάλειας, τον ανεγνώρισαν και δήλωσαν κατηγορηματικά ότι αυτός είναι ο νεαρός που τις επιτέθηκε, με άγνωστες διαθέσεις. Μάλιστα δε η κοπέλα που δέχτηκε την επίθεση στην οδό Μαυροκορδάτου υπενθύμισε στον «δράκο» πως όταν επεχείρησε να την φιμώσει του δάγκωνε το ένα δάκτυλο και τον έκανε να τραπεί σε φυγή.

Κάτω απ’ την πίεση των συντριπτικών αυτών στοιχείων ο Ι6ετής «δράκος» ομολόγησε τα πάντα δικαιολογώντας τις πράξεις του ότι «όταν βλέπει γυναίκα δεν ξέρει πώς του έρχεται».


56άρης γεωργός απ’ τον Άγιο Προκόπιο

ΣΥΛΛΗΨΗ «ΜΑΓΟΥ» ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ

– Βρέθηκε κατάλογος με 852 «πελάτες» του από ολόκληρη την Ελλάδα. – Στις γυναίκες «πρόσφερε» και έρωτα. – Αύριο θα απολογηθεί στον κ. Ανακριτή.

«Μάγος» με πολύχρονη και πλούσια δραστηριότητα, που επεκτείνονταν σε όλο σχεδόν τον ελληνικό χώρο, συνελήφθη στην πόλη μας και ήδη κρατείται για άπατες κλπ. Στα κατάστιχά του βρέθηκε κατάλογος με 852 ονόματα πελατών που κατά καιρούς δεχτήκαν τις «μαγικές» ικανότητες του και πλήρωσαν με χρήμα την αφέλειά τους.

Πρόκειται για τον Γ.Λ.Β. 56 χρόνων γεωργό κάτοικο Αγίου Προκοπίου Τρικάλων έγγαμο και πατέρα 4 παιδιών, ο οποίος κάθε Δευτέρα εδώ και πολύ καιρό τώρα, εγκαθίστατο σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οδό Δεληγιώργη όπου και δέχονταν τους πελάτες του. Εμφανίζονταν δηλαδή ότι έχει μαγικές ικανότητες με τίς οποίες θεράπευε διάφορες αρρώστιες που δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει η ιατρική επιστήμη. Επίσης έτσι έλυνε «μάγια» και βασκανίες.

Στο διαμέρισμά του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων που τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω στις 5.30 το απόγευμα τής περασμένης Δευτέρας, βρήκαν και κατάσχεσαν διάφορα περίεργα αντικείμενα με τα οποία ο «μάγος» απ’ τον Άγιο Προκόπιο έκανε τίς θεραπευτικές… αγωγές στους πελάτες του εισπράττοντας κάθε φορά και ανάλογο χρηματικό ποσό. Προχθές οι χωροφύλακες τον βρήκαν και κατάσχεσαν μόνο 2.100 δρχ.

ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Οι πελάτες του «μάγου» προσέρχονταν από πόλεις ολόκληρης της Θεσσαλίας και πέραν αυτής ήτοι από Δομοκό, Φάρσαλα και Αθήνα ακόμα. Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο 852 ονομάτων πελατών που βρέθηκε κατά την έφοδο των οργάνων της τάξης στο διαμέρισμα του δραστήριου «μάγου».

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ… ΣΕΞ

Ο 56ρης όμως «μάγος» δεν περιορίζονταν να εισπράττει μόνο χρήματα απ’ τους «αρρώστους» του. Όπως προκύπτει απ’ την προανάκριση, έκανε φορτικές προτάσεις σε γυναίκες που πήγαιναν στο διαμέρισμά του για να τις «θεραπεύσει» ή να τις λύσει τα «μάγια» ότι για να γίνουν καλά έπρεπε να κάνουν έρωτα μαζί του και να συνάψουν σχέσεις. Δεν έγινε όμως γνωστό πόσες «άρρωστες» ξεγέλασε μ’ αυτόν τον τρόπο ο «μάγος».

Ο δραστήριος θεραπευτής στάλθηκε χθες στον κ Εισαγγελέα ο οποίος και παρέπεμψε την υπόθεση στον Ανακριτή. Ο «μάγος» ζήτησε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο Πέμπτη


Για άπατη κλπ.

Προφυλακίστηκε χθες ο «μάγος» απ’ τον Άγιο Προκόπιο

Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Απολογήθηκε χθες το πρωί στον Ανακριτή ο κατηγορούμενος «μάγος» Γ.Β. ετών 56 απ’ το χωριό Άγιος Προκόπιος. Κατά την απολογία του τον συνόδευαν οι συνήγοροι κ. Γ. Βάλλας και Αλεξ. Αλεξόπουλος.

Μετά την απολογία του και ομοφωνία Ανακριτή και Εισαγγελέα ο Β. κρίθηκε προφυλακιστέος για απάτη, απόπειρα απάτης, άσκηση ιατρικού επαγγέλματος και προσβολή τιμής και κλείστηκε στις φυλακές.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ

Κατά πληροφορίες μας ο «μάγος» Γ.Β. ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων στην ανάκριση ότι δεν ασκούσε ιατρικό επάγγελμα, αλλά ότι απλώς απ’ τον πατέρα του έμαθε να φτιάχνει ορισμένα φυτοφάρμακα, τα οποία και έδινε σε διάφορα άτομα που τα ζητούσαν. Επίσης χάρις στην ευλάβεια του είχε την ικανότητα να «ξεματιάζει». Δεν έπαιρνε χρήματα απ’ τους πελάτες του αλλά αυτοί μόνοι τους τού έδιναν μικροποσά για να τον ευχαριστήσουν.

Τέλος είπε ότι πρόσφερε αυτές τις υπηρεσίες του στους πάσχοντες συνανθρώπους του από τριετίας περίπου. Και για να λύνει τις βασκανίες χρησιμοποιούσε την σβούρα και τον καθρέφτη, που βρήκαν και κατάσχεσαν οι χωροφύλακες στο επί της οδού Δεληγιώργη διαμέρισμά του.


Από όργανα του τμήματος Ασφαλείας στη Ράξα

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 69ΕΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ ΤΟΝ «ΜΑΓΟ»

«Έλυνε μάγια» με… μανόγαλο κλπ και χορηγούσε σκόνες για αρρώστιες

Παρά λίγο να πεθάνει ένα από τα θύματα

Από όργανα τού τμήματος ασφαλείας Τρικάλων αυνελήφ9η χθες στη Ράξα ο Ν.Γ.Φ., ετών 69 γεωργός κάτοικος Ράξας.

Ο Φ. εμφανίζονταν σαν «μάγος» και με ικανότητες θεραπείας ανίατων ασθενειών και δέχονταν στο σπίτι του στη Ράξα πελάτες. Αμέτρητος αριθμός τέτοιων αφελών ατόμων άνδρες και γυναίκες κυρίως, πέρασε από το σπίτι του Φ.

Ανάλογα με την περίπτωση τούς έδινε και την λύση. Όσοι ήθελαν να τους «λύσει τα μάγια» τους χορηγούσε διάφορα «μαιλίκια» (κοκαλάκια νυχτερίδας, μανόγαλο, κοκαλάκια ζαρκαδιού κλπ.) αφού πρώτα με μαγνήτες και βόλια «ερευνούσε» την περίπτωσή τους.

Σέ όσους ήθελαν να γιατρευτούν από αγιάτρευτη αρρώστια, χορηγούσε διάφορες σκόνες. Είναι γεγονός πάντως ότι ο Φ. δεν απαιτούσε χρήματα, αλλά ανάλογα με την περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι του έδιναν ότι είχαν ευχαρίστηση.

Το γεγονός καταγγέλθηκε πρόσφατα στο τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων. Συγκεκριμένα, μία γυναίκα από την Λάρισα κατήγγειλε ότι έδωσε στον άρρωστο άνδρα της μία ισχυρή δόση από το «φάρμακο» που της έδωσε ο Φ. και αμέσως παρουσίασε επικίνδυνες παρενέργειες.

Κατόπιν τούτου, μία γυναίκα — αστυνομικός του τμήματος και ένας άνδρας, προσποιήθηκαν τους ενδιαφερόμενους και πήγαν στο σπίτι του Φ. και εκείνος προθυμοποιήθηκε να τους εξυπηρετήσει, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Στην προανάκριση ο Φ. παραδέχθηκε ότι από το 1950 περίπου πέρασε από το σπίτι του αμέτρητος αριθμός ατόμων (πάνω από 1.500) από όλη την Ελλάδα όπου ήταν γνωστός κυρίως για την δυνατότητά του να «λύνει μάγια».

Μέχρι στιγμής, παρουσιάσθηκαν και κατέθεσαν 4 από τα θύματά του, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται και όταν ολοκληρωθεί ό Φ. θα παραπεμφθεί στον κ. Εισαγγελέα.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης