Δήμος Τρικκαίων

Οι μαθητές/τριες των Τρικάλων συνδιαμορφώνουν την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη

20 Δεκεμβρίου 2021

Αμεση η απεύθυνση του Δήμου Τρικκαίων στους πολίτες που έχουν ανάγκη καθαρότερο περιβάλλον: στους νέους και νέες των Λυκείων, στους μαθητές και μαθήτριες της Β και της Γ τάξης, που απαιτούν και δικαιούνται το περιβάλλον που τους αξίζει. Από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Τρικκαίων απευθύνεται στο μέλλον της πόλης και των χωριών, ζητώντας τη συνδρομή τους για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη.Ως γνωστόν, ο Δήμος Τρικκαίων ξεκίνησε από το περασμένο καλοκαίρι τη διαδικασία κατάθεσης υποψηφιότητας για να ενταχθεί στις 100 Κλιματικά Ουδέτερες και Εξυπνες Πόλεις, που προωθεί η ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, επέκτεινε τη δράση του με νέα πρωτοβουλία: το να διαμορφωθούν απόψεις και να στοιχειοθετηθούν προτάσεις από τους νέους και τις νέες. Από όσους/ες το 2030 θα είναι οικονομικά ενεργοί και το 2050 θα διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου.


Για αυτό, από το 1ο Λύκειο Τρικάλων, με τη συνεργασία της διευθύντριας κ. Αθ. Ζαραμπούκα και εκπαιδευτικών, δύο ειδικοί συνεργάτες του Δήμου, οι κ.κ. Χάρης Καλλιάρας και Κωνσταντίνα Ζαχαρή, παρουσίασαν όλον τον σχεδιασμό για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη: τι είναι, τι επιδιώκει, τι θέλει να προωθήσει ο Δήμος, ποιες θεματικές υφίστανται, πώς μπορούν να προωθηθούν λύσεις, ποιες ιδέες υπάρχουν. Ακολούθησε διεξαγωγή εργαστηρίου με αντικείμενο ακριβώς αυτά τα ζητήματα. Η ίδια διαδικασία θα επαναλαμβάνεται κάθε εργάσιμη ημέρα σε κάθε Λύκειο των Τρικάλων. Με το πέρας των Εργαστηρίων, οι καταγραμμένες απόψεις, προτάσεις και ιδέες θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν τμήμα του φάκελου υποψηφιότητας, ενταγμένες και στις προτάσεις που θα υποβληθούν.
Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) ενεργοποιήθηκε σύνδεσμος που αφορά σε δημόσια διαβούλευση για το ίδιο θέμα, για κάθε πολίτη των Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου