Δήμος Τρικκαίων

Οι Ψηφιακοί Δήμοι στο επίκεντρο της παρέμβασης Παπαστεργίου για τα 3 χρόνια gov.gr

15 Φεβρουαρίου 2023

Διπλή η παρουσία του Δήμου Τρικκαίων στην εκδήλωση για τα 3 χρόνια του «gov.gr». Η πρώτη, η αυτονόητη παρέμβαση του Δήμαρχου Τρικκαίων και Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου για τους Ψηφιακούς Δήμους. Η δεύτερη, το παράδειγμα των Τρικάλων για τις εφαρμογές σε τεχνολογικό επίπεδο, εφαρμογές που έχουν υλοποιηθεί ή προγραμματίζονται.
Αυτή τη δεύτερη παρουσία σηματοδότησε η ειδική αναφορά του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη (με φόντο φωτογραφία από το control room του Smart City) στις «έξυπνες πόλεις» και το πρόγραμμα Smart Cities που ξεκίνησε να υλοποιείται για τους Δήμους της χώρας, με συγκεκριμένες δράσεις.
Η εκδήλωση «Ένα κράτος ψηφιακό, η Ελλάδα σε κίνηση» διοργανώθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, με ομιλητή τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Παπαστεργίου συνομίλησε σε πάνελ, με τον κ. Κώστα Τσαντίδη (διευθυντής γραφείου του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης) και συντονισμό από τον κ. Γιάννη Τσιάμη πρόεδρο της Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στην ανάγκη των σχεδιασμών και των συγκεκριμένων δράσεων με εφόδιο την τεχνολογία, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και της λειτουργίας της διοίκησης, με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο. Εφερε ως παραδείγματα, συγκεκριμένες εφαρμογές του Δήμου Τρικκαίων (όπως το «20000» για την εξυπηρέτηση των πολιτών), ενώ περιέγραψε και τους βασικούς άξονες των προτάσεων του Δήμου στο πλαίσιο των προσκλήσεων για το πρόγραμμα Smart Cities
Στην εκδήλωση από την πλευρά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συγκεκριμένες δράσεις παρουσίασε ο Υφυπουργός κ. Θεοδ. Λιβάνιος

Από το γραφείο Τύπου